Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία – Δόθηκε εντολή εκκένωσης για το χωριό Ξηρόκαμπος

Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται μεταξύ των χωριών Βασιλάκι και ΞηρόκαμπουΔόθηκε εντολή εκκένωσης του δεύτερου χωριούΣτο σημείο επιχειρούν 15 οχήματα με 32 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτεροΤρία στρέμματα δάσους παραδόθηκαν στις φλόγες

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς η φωτιά στην Αρχαία Ολύμπια που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι αρχές έδωσαν εντολή εκκένωσης του χωριού Ξηρόκαμπος.

Ήδη έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 112 πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου, τρία αεροσκάφη,

δύο πετζετέλ, πέντε ελικόπτερα, επτά υδροφόρες των δήλων και δύο μηχανήματα έργου.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά που εξελίσσεται στην περιοχή Λούβρο, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία και κινητοποιήθηκαν για να επιχειρήσουν 112 #πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου, 3 Α/Φ, 2 PZL, 5 Ε/Π, 7 υδροφόρες ΟΤΑ και 2 μηχανήματα έργου.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 3, 2019

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ,  στην περιοχή βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και νεοεκλεγείς δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Απόστολος Μαρτζάκλης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν καεί τρία στρέμματα δάσους προς το παρόν και η φωτιά συνεχίζει.

#Πυρκαγιά σε #δασική έκταση στην περιοχή Λούβρο, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία. Έχουν κινητοποιηθεί 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 PZL και 1 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 3 Αυγούστου 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα