Με μια σειρά από φιλικά tweets η ρωσική πρεσβεία κάνει βήματα προσέγγισης προς την Ελλάδα

Προς εκτόνωση της έντασης μεταξύ των δύοο χωρώνΟι ρώσοι διπλωμάτες ανέβασαν δύο αναρτήσεις με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού ΕξωτερικώνΤα αντίμετρα της Μόσχας και η κλήση του έλληνα πρέσβη στο ρωσικό ΥΠΕΞ

Βήμα προσέγγισης προς την Αθήνα για τη βελτίωση των ελληνορωσικών σχέσεων φαίνεται να κάνει η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα με μια σειρά από tweets στον επίσημο λογαριασμό της.

Αναλυτικότερα, μία

μέρα μετά την ανακοίνωση της απέλασης δύο ελλήνων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία, στενού συνεργάτη του έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, οι ρώσοι διπλωμάτες ανέβασαν δύο αναρτήσεις με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, ενώ είχε προηγηθεί και ανάρτηση για τις αφίξεις ρώσων τουριστών στην Ελλάδα.

Η #Ρωσία δεν είναι απλώς μια χώρα του κόσμου. Είναι χώρα με την οποία έχουμε πατροπαράδοτα καλές σχέσεις… Δεν είμαστε δεκτικοί πιέσεων, ως προς το να αλλάξουμε… αυτήν την ειδική σχέση που θέλουμε να έχουμε με τη Ρωσία – ο ΑΝΥΠΕΞ της Ελλάδας Γ.Κατρούγκαλος @gkatr.@GreeceMFA pic.twitter.com/XljHc34qWk

— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) 7 Αυγούστου 2018

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Κατρούγκαλος @gkatr: “Πιστεύω πως θα επανέλθουμε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο που είχαμε ποτέ στις ελληνορωσικές σχέσεις”.@GreeceMFA pic.twitter.com/YQIruhpIPz

— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) 7 Αυγούστου 2018

Οι Ρώσοι τουρίστες τέταρτοι στις αφίξεις και τρίτοι στις διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα το 2017. Κατά 13,3% περισσότερες αφίξεις στην χώρα πέρσι (σε σύγκριση με το 2016) και πάνω από 5,7 εκατ. διανυκτερεύσεις.
(πηγή: ΕΛΣΤΑΤ)#Ρωσία #Ελλάδα pic.twitter.com/ScY8v44MXZ

— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) 7 Αυγούστου 2018

Στις δηλώσεις του ο κ. Κατρούγκαλος διαμήνυσε πως η Ρωσία είναι σημαντικός εταίρος κι ότι η ελληνική διπλωματία θέλει να διατηρήσει την «ειδική» και «πατροπαράδοτα καλή» σχέση που έχει με την Μόσχα.

Ο έλληνας υπουργός επισήμανε, δε, πως πιστεύει «ότι θα επανέλθουμε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο που είχαμε ποτέ στις ελληνορωσικές σχέσεις».

Τα αντίμετρα της Μόσχας και η κλήση του έλληνα πρέσβη στο ρωσικό ΥΠΕΞ

Σημειώνεται ότι η Μόσχα προχώρησε τη Δευτέρα σε αντίμετρα κατά της Ελλάδας, τα οποία περιλαμβάνουν την απέλαση δύο ελλήνων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία, στενού συνεργάτη του έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Συγκεκριμένα, στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εκλήθη το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα Αντρέας Φρυγανάς, όπου του γνωστοποιήθηκαν τα αντίποινα προς την Ελλάδα, για τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας» κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων.

Αναλυτικότερα, η κλήση του έλληνα διπλωμάτη έγινε προκειμένου να «δώσει εξηγήσεις» για τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας» κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων, ενώ ο κ. Φρυγανάς παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, υποβάλλοντας υπόμνημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα