Με μεταπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστήμιου Stanford συναντήθηκε ο Μητσοτάκης (εικόνες)
«Στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα, αποτελεί συνειδητή επιλογή μου να πορευτώ λέγοντας την αλήθεια. Οι πολίτες έχουν εξαπατηθεί πολλές φορές και δεν αντέχουν άλλα ψέματα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε, σήμερα, Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017, με μεταπτυχιακούς φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστήμιου Stanford.
«Τα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες είναι οι νέες δουλειές, η ασφάλεια και η εκπαίδευση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης
«Διανύουμε», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, «τον όγδοο χρόνο οικονομικής κρίσης. Οι πολίτες παραμένουν απαισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας. Η πλειονότητα εκτιμά ότι η κατάσταση χειροτερεύει».
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι αιτίες της κρίσης ήταν η αποτυχία των πολιτικών, ο υπερβολικός δανεισμός και το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν κατόρθωσε να αξιοποιήσει την είσοδό της στην Ευρωζώνη για να γίνει πιο ανταγωνιστική ως οικονομία.
«Το 2015», συνέχισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, «οι λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση για να ανέλθουν στην εξουσία. Ξόδεψαν έξι μήνες διαπραγμάτευσης και τελικώς υπέγραψαν το τρίτο Μνημόνιο με τεράστιο κόστος για τους Έλληνες πολίτες».
Απαντώντας σε ερωτήσεις για το δικό του σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Είναι αναγκαίο να έχουμε την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων. Να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας. Με λιγότερους φόρους και ιδιωτική πρωτοβουλία να βάλουμε ξανά μπροστά τη “μηχανή” της ελληνικής οικονομίας. Με καλύτερο και αποτελεσματικότερο Κράτος, που θα στέκεται αρωγός στις επενδύσεις και δεν θα ταλαιπωρεί τους πολίτες. Προσωπικά, στοχεύω να οικοδομήσω, και πάλι, την εμπιστοσύνη ανάμεσα στους πολίτες και την πολιτική».
Για τις αλλαγές που σκοπεύει να πραγματοποιήσει τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής του, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Θα προχωρήσουμε σε μείωση των φορολογικών συντελεστών και περικοπή των δαπανών. Με ουσιαστικές αλλαγές στις διαδικασίες χορήγησης άδειας λειτουργίας στις επιχειρήσεις και με εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις που θα στείλουν “μήνυμα” στους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια. Και, βεβαίως, είναι αναγκαία η μεταρρύθμιση στην Παιδεία, ώστε η χώρα να πάψει να εξάγει φοιτητές και να γίνει κέντρο εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κορίτσι αυτοκτόνησε μετά από εξευτελισμό της δασκάλας για την περίοδό του
- Στο νοσοκομείο ο Γιάννης Μπουτάρης
- Η Εθνική έκανε περίπατο, αλλά έδωσε και δικαιώματα
- Βρετανία: Δωρητής σπέρματος αποκαλύπτει: «Εχω 59 παιδιά, χωρίς να το ξέρει η γυναίκα μου»
- Στη Μαρσέιγ ο Μήτρογλου! «Τεράστια» συμφωνία με Μπενφίκα
- Τρομοκράτες θα χτυπούσαν τη Μόσχα αύριο αλλά τους έπιασαν σήμερα
- Η Gwyneth Paltrow αποκάλυψε τον λόγο που χώρισε τον Brad Pitt
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις altsantiri
- Η Gwyneth Paltrow αποκάλυψε τον λόγο που χώρισε τον Brad Pitt
- O Βιεϊρίνια επέστρεψε στον ΠΑΟΚ
- Επίσημα ο Κονέ στην ΑΕΚ (εικόνα)
- «Κλείδωσε» η εξαγορά της «La Redoute» από τις «Galeries Lafayette»
- Ο Αντετοκούνμπο «υποκλίνεται» στον αδερφό του, Θανάση, στην πρεμιέρα της Εθνικής (εικόνα)
- Ευρωμπάσκετ: Η Ελλάδα απόλυτη κυρίαρχος, 90-61 την Ισλανδία (εικόνες)
- Κατέρρευσε κτίριο στην Ινδία – Τουλάχιστον 18 νεκροί και 12 τραυματίες (εικόνες – video)
- Σε παλιές ή νέες ελιές εμφανίζεται συχνότερα το μελάνωμα;

- Τελευταία Νέα altsantiri
- Με μεταπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστήμιου Stanford συναντήθηκε ο Μητσοτάκης (εικόνες)
- Ο Αντετοκούνμπο «υποκλίνεται» στον αδερφό του, Θανάση, στην πρεμιέρα της Εθνικής (εικόνα)
- Επίσημα ο Κονέ στην ΑΕΚ (εικόνα)
- Ανοδικά έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών – Στο 28,25% τα κέρδη του οκταμήνου 2017
- Σε παλιές ή νέες ελιές εμφανίζεται συχνότερα το μελάνωμα;
- Κατέρρευσε κτίριο στην Ινδία – Τουλάχιστον 18 νεκροί και 12 τραυματίες (εικόνες – video)
- Ευρωμπάσκετ: Η Ελλάδα απόλυτη κυρίαρχος, 90-61 την Ισλανδία (εικόνες)
- Συχνά λάθη στη χρήση του παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Επικό: Το πιο μακάβριο μεταφραστικό λάθος σε μπουφέ ξενοδοχείου (Photo)
- Σχέδια αναβάθμισης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας- Τμήματα διετούς φοίτησης οινολογίας και παραϊατρικών επαγγελμάτων
- Ξεκινησαν οι εγγραφές στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
- ΑΥΤΕΣ είναι οι προτάσεις των Δημάρχων στο νομοσχέδιο για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις
- O Γιάννης Αντετοκούνμπο αποθέωσε τον αδελφό του Θανάση με μια φοβερή φωτογραφία στο Instagram
- Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ο Τόσκας προσβάλει το Πυροσβεστικό Σώμα
- ΠΓΔΜ - Κοτζιάς: «Το ζήτημα είναι να βάλουμε το χέρι στη καρδιά»
- Άκουσε τα «καμπανάκια», νίκησε την Ισλανδία η Ελλάδα
- Πτήση-μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ πάνω από το Καστελόριζο
- Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση για τη δημιουργία ένστολης Δασοφυλακής