Με εντολή Χρυσοχοΐδη ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης Marfin (video)

Συμπληρώθηκαν την Τρίτη (05/05) δέκα χρόνια από τον τραγικό θάνατο των τριών υπαλλήλων (Παρασκευή Ζούλια, Αγγελική Παπαθανασοπούλου και Επαμεινώνδας Τσακάλης) της Marfin Bank στην οδό Σταδίου και όπως έκανε γνωστό το «OPEN TV» ο φάκελος της υπόθεσης ανοίξει ξανά με εντολή του Μιάλη Χρυσοχοΐδη. Ξεκινούν από μηδενική βάση οι έρευνες. Ειδική ομάδα της Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβε την υπόθεση…

Το ημερολόγιο έδειχνε,

λοιπόν, 5 Μαΐου 2010 και χιλιάδες κόσμου διαδήλωναν στους δρόμους της Αθήνας κατά του πρώτου μνημονίου. Κατά τη διάρκεια της πορείας το υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου γίνεται στόχος εμπρησμού από αγνώστους. Ο τραγικός απολογισμός ήταν να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και μία έγκυος γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε, λοιπόν, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Open TV», το τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας έχει δημιουργήσει μία μικρή ομάδα αστυνομικών, η οποία έχει ανοίξει και πάλι το φάκελο της υπόθεσης.

Πριν από λίγο διάστημα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε, μάλιστα, από τους επιτελείς της ΕΛΑΣ να ανοίξουν και πάλι το φάκελο. Όπως τους είπε πρέπει να εξεταστούν βίντεο, φωτογραφίες καθώς και πιθανά κενά που μπορεί να υπήρξαν στην υπόθεση.

Σε ερώτηση του «Open TV» προς τους αξιωματικούς της ασφάλειας αναφορικά με το εάν δέκα χρόνια μετά θα μπορέσουν να βρουν κάτι η απάντηση ήταν ότι «αυτό το έγκλημα είχε τρεις νεκρούς και ότι είναι ένα έγκλημα το οποίο δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο». Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν κενά που μπορούν να εκμεταλλευτούν η απάντηση ήταν θετική, ανέφεραν: «Σε αυτή την έρευνα υπάρχουν κενά γι αυτό και ανοίγει ξανά ο φάκελος».

Στο μεταξύ με μηνύματα μνήμης αλλά και οργής στάθηκαν πολλοί την Τρίτη (05/05) στη μαύρη επέτειο της τραγωδίας της Marfin. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη Βουλή στη μνήμη των θυμάτων.

«Τρεις ανθρώπινες ζωές θυσία στον βωμό της μισαλλοδοξίας και του διχασμού», αναφέρει στο μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Παράλληλα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το πρωί της Τρίτης (05/05) στην Ολομέλεια της Βουλής προανήγγειλε τη δημιουργία μνημείου στον τόπο της τραγωδίας. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «έγκλημα μίσους που δεν περιγράφεται».

Δέκα χρόνια από την τραγωδία της #marfin. Τρείς ανθρώπινες ζωές θυσία στον βωμό της μισαλλοδοξίας και του διχασμού. Τιμούμε τη μνήμη τους και εύχομαι να μην ξαναζήσουμε ποτέ στη χώρα μας εκδηλώσεις ακραίας πόλωσης και τυφλής βίας.

President GR (@PresidencyGR) May 5, 2020

Ο Χάρης Παπαθανασόπουλος, πατέρας της Αγγελικής, που έχασε τη ζωή της εκείνη την ημέρα, μίλησε στο «OPEN Ελλάδα», λέγοντας πως «υπήρξε αδιαφορία μέχρι τώρα, αλλά ευτυχώς διορθώνεται» και αναφέρθηκε τόσο στην τελετή για την τοποθέτηση πλάκας στην είσοδο του κτηρίου, όσο και στην απόφαση του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου. Παράλληλα, χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη τη στάση του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Πηγές: OPEN TV, ethnos.gr

Πηγή: Με εντολή Χρυσοχοΐδη ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης Marfin (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα