«Με χτυπούσαν μέχρι να με ξεφτιλίσουν» – Τέσσερα θύματα της Χρυσής Αυγής γυρνούν τον χρόνο πίσω (video)

Τέσσερις άνθρωποι που έζησαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει να δέχεσαι επίθεση από μέλη «εγκληματικής οργάνωσης ενδεδυμένης με τον μανδύα πολιτικού κόμματος» και απλώς στάθηκαν πιο τυχεροί από τον Παύλο Φύσσα, μίλησαν το Σάββατο στο Open TV για τις φρικτές στιγμές που βίωσαν στα χέρια (και τα πόδια) των ναζιστών, που δε δίσταζαν να επιτεθούν δέκα και δεκαπέντε μαζί σε ένα άτομο.

Ο πρώτος εξ αυτών ονομάζεται Βαγγέλης Παπαμιχαήλ. Πριν από πέντε χρόνια, επέστρεφε από συναυλία αφιερωμένη στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

στην Ελευσίνα και χωρίς καν να έχει ιδέα τι τον περίμενε βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν εφιάλτη.

«Προσπάθησε να με πιάσει ένας από τα μαλλιά και να μου χτυπήσει το κεφάλι στο οδόστρωμα. Αρχισε να με χτυπάει κάποιος στο κεφάλι, μόνο στο κεφάλι, πουθενά αλλού. Αρχισε να λέει ότι το Πέραμα και η Σαλαμίνα ανήκουν στη Χρυσή Αυγή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Μακρέας, που ζει και εργάζεται στο Ακρωτήρι Χανίων, όπως κατέγραψε και κάμερα ασφαλείας, δέχθηκε αναίτια επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής τον Μάρτιο του 2015, όταν ήταν κοντά στο στέκι μεταναστών: «Με χτύπησαν με ξύλινο λοστάρι και άλλοι τρεις άρχισαν να με γρονθοκοπούν μέχρι να μην μπορώ να κουνηθώ, να με ξεφτιλίσουν».

Ο τρίτος που βρέθηκε αντιμέτωπος με τα τάγματα εφόδου ήταν ο Νίκος Κουράκης, αναπληρωτής δάσκαλος ζωγραφικής. Βρισκόταν στη Φωκίωνος Νέγρη όταν «ήρθαν 25 με 30 ροπαλοφόροι και μας επιτέθηκαν, μας έστειλαν στο νοσοκομείο με χτυπήματα, μώλωπες. Εμένα με χτυπούσαν 6-7».

Ο τέταρτος της «παρέας» των θυμάτων είναι ο Ναϊμ Ελγαντούρ, πρόεδρος της μουσουλμανικής κοινότητας και είναι μάρτυρας της δίκης της Χρυσής Αυγής. Αυτός δεν χρειάζεται καν να περιγράψει μία μία τις εφιαλτικές στιγμές… Τις «τσουβαλιάζει» όλες σε μία πρόταση που είναι ενδεικτική του τι βίωναν κάποιοι μετανάστες στη χώρα μας, ενώ ασκούσαν ένα βασικό τους δικαίωμα: «Είμαι μάρτυρας για περισσότερα από 50 μαχαιρώματα και 15 εμπρησμούς σε χώρους προσευχής».

Keywords
Τυχαία Θέματα