Με χειροκροτήματα και δάκρυα το τελευταίο αντίο στον Χριστόφια – Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία (video)

Χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν από το πρωί της Τρίτης για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον τέως πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή.

Τη σορό του Δημήτρη Χριστόφια υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και δάκρυα στα μάτια οι άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ).

Από τις 8:30 το πρωί η σορός εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στα γραφεία της ΠΕΟ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», η ΕΔΟΝ (Ενιαία Δημοκρατική

Οργάνωση Νεολαίας) ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει πομπή από μέλη της για να συνοδεύσουν τη σορό του Δημήτρη Χριστόφια στην εκκλησία.

Την ίδια στιγμή, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, ανέφερε ότι χθες και σήμερα οι σημαίες της ΕΕ στην Κομισιόν θα κυματίζουν μεσίστιες. Να σημειωθεί ότι με απόφαση του ΑΚΕΛ, αντί κατάθεσης στεφάνων θα γίνονται εισφορές στο Λαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης και στο Σωματείο Συναδελφικής Στήριξης.

Η κηδεία του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας τελέστηκε στις 17:00 από τον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας αλλά και ξένων ηγετών και αξιωματούχων.

Σημειώνεται πως από την Ελλάδα έδωσαν «παρών» στην κηδεία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με οκταμελή αντιπροσωπεία του κόμματος και ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στην κηδεία, εκπροσωπώντας την τ/κ κοινότητα, παρέστη ο εκπρόσωπος του Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζιού, ενώ θα παρευρεθούν επίσης οι Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Τουφάν Ερχιουρμάν, Τζεμάλ Οζγιγίτ, Ιζετ Ιζτζιάν και Μουράτ Κανατλί.

(εικόνες-βίντεο: politis.com.cy, sigmalive)

Keywords
Τυχαία Θέματα