Copa America: Η Ουρουγουάη πήρε το ντέρμπι, 1-0 τη Χιλή, εισιτήριο… και στα χέρια της Παραγουάη (video)

Την κορυφή του γ’ ομίλου στο Copa America, που φιλοξενείται στην Βραζιλία, κατέκτησε η Ουρουγουάη, καθώς επικράτησε με 1-0 στο ντέρμπι της Χιλής και θ΄ αντιμετωπίσει στα προημιτελικά το Περού. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα, σημείωσε ο Έντινσον Καβάνι στο 82′, ενώ στην φάση των «8», η Χιλή θα παίξει με την Κολομβία που εντυπωσιάζει στο τουρνουά.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, Ισημερινός και Ιαπωνία,

έμειναν στο 1-1 (35` Ντελγκάδο / 15` Νακαγίμα), αποτέλεσμα που στέρησε από αμφότερους την πρόκριση κι έδωσε το «εισιτήριο» στην Παραγουάη (ως μία από τις καλύτερες τρίτες), που θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση την Βραζιλία. Το πρόγραμμα των προημιτελικών «κλείνει» η αναμέτρηση της Αργεντινής με την Βενεζουέλα.

Νοκ άουτ ο Φαρφάν

Στα προημιτελικά του Copa America προκρίθηκε και το Περού (ως μία από τις καλύτερες τρίτες ομάδες των γκρουπ) και θα παίξει κόντρα στην Ουρουγουάη, χωρίς όμως το μεγάλο αστέρι της, τον Τζέφερσον Φαρφάν. Ο διεθνής επιθετικός τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο και δεν θα μπορέσει να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Το Περού εξασφάλισε θέση στα προημιτελικά ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες των ομίλων. Όπως έγινε γνωστό από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Περού, ο 34χρονος επιθετικός θα χάσει το υπόλοιπο της διοργάνωσης στερώντας έτσι από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ρικάρντο Γκαρέκα, μια σημαντική μονάδα.

Copa Africa – 5ος όμιλος

«Σίφουνας» το Μάλι, 4-1 την Μαυριτανία

Κανένα περιθώριο αντίδρασης δεν άφησαν οι παίκτες του Μάλι στους Μαυριτανούς, τους οποίους και συνέτριψαν με 4-1 για την πρεμιέρα του 5ου ομίλου του Copa Africa, που φιλοξενείται στην Αίγυπτο.

Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Ντιαμπί (37′), Μαρεγκα (45′) και Τραορέ (55′, 74′), ενώ για την Μαυριτανία, μείωσε ο Ελ Χατσέν με πέναλτι στο 72′.

Δίκαιη μοιρασιά ανάμεσα σε Τυνησία και Ανγκόλα

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η «αυλαία» του ίδιου γκρουπ. Τυνησία και Ανγκόλα έμειναν στο 1-1 στο στάδιο του Σουέζ, με την ομάδα του Ζιρές να προηγείται στο 34′ με το πέναλτι του Μσακνί, αλλά, ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, Τζάλμα Κάμπος, χάρισε στην Ανγκόλα το βαθμό με το τέρμα που πέτυχε στο 73′.
Βασικός σε όλο τον αγώνα με τους Τυνήσιους ήταν ο αμυντικός του Ολυμπιακού, Γιασίν Μεριά.

Στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Κόπα Άφρικα, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

1η αγωνιστική

1ος όμιλος
21/6 Αίγυπτος-Ζιμπάμπουε 1-0
22/6 Κονγκό-Ουγκάντα 0-2

2ος όμιλος
22/6 Νιγηρία-Μπουρούντι 1-0
22/6 Γουϊνέα-Μαδαγασκάρη 2-2

3ος όμιλος
23/6 Σενεγάλη-Τανζανία 2-0
23/6 Αλγερία-Κένυα 2-0

4ος όμιλος
23/6 Μαρόκο-Ναμίμπια 1-0
24/6 Ακτή Ελεφαντοστού-Νότια Αφρική 1-0

5ος όμιλος
24/6 Τυνησία-Ανγκόλα 1-1
24/6 Μάλι-Μαυριτανία 4-1

6ος όμιλος
25/6 Καμερούν-Γουϊνέα Μπισάου
25/6 Γκάνα-Μπενίν

Gold Cup (Β’ όμιλος-3η αγωνιστική): Η Αϊτή έκανε την έκπληξη, 2-1 την Κόστα Ρίκα

Η Αϊτή έκανε την έκπληξη στο Gold Cup, που φιλοξενείται στις ΗΠΑ, στην Τζαμάϊκα και στην Κόστα Ρίκα. Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του β’ ομίλου, επικράτησε με 2-1 της Κόστα Ρίκα και κατέλαβε την πρώτη θέση στον όμιλο.

Η αναμέτρηση έγινε στο Χάρισον του Νιού Τζέρσεϊ και τα τέρματα των νικητών, σημείωσαν οι Ναζόν (πεν. 57′) και Αλέξις (81′), ενώ οι Κοσταρικανοί προηγήθηκαν στο 13’με αυτογκόλ του… Αλέξις.

Στον άλλο – αδιάφορο βαθμολογικά – αγώνα του ομίλου, οι Βερμούδες νίκησαν την Νικαράγουα με 2-0, χάρη στα τέρματα των Σάϊμονς (60′) και Ουέλς (71′).

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα