Με μπουλντόζες σταμάτησαν τη φωτιά στα Ψαχνά – Συνεχίζεται η ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Συνεχίζεται το βράδυ της Τρίτης 13 Αυγούστου η άνιση μάχη με τις φλόγες που δίνουν οι πυροσβέστες. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, δεδομένου του ότι δεν μπορούν να αναπτυχθούν το βράδυ εναέριες δυνάμεις.

Στα θετικά είναι ότι το σχέδιο που είχε καταστρώσει νωρίτερα η πυροσβεστική για τις αντιπυρικές ζώνες γύρω από τα Ψαχνά φαίνεται πως λειτούργησε.

Πιο συγκεκριμένα, τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα της ΛΑΡΚΟ δημιούργησαν μια αντιπυρική ζώνη και σταμάτησαν τη φωτιά που κινούταν απειλητικά προς τα Ψαχνά και αρχικά είχε

δοθεί εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα πρώτα σπίτια της πόλης.

«Ευτυχώς προλάβαμε και με χωματουργικά μηχανήματα ανοίξαμε αντιπυρικές ζώνες περιφερειακά των σπιτιών στα Ψαχνά» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Καρακάντζας.

Σύμφωνα με τον κ. Καρακάντζα από τη στιγμή που το μέτωπο προς τα Ψαχνά ελέγχεται, οι προσπάθειες εστιάζονται στις αναζωπυρώσεις περιφερειακά των χωριών Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι, ενώ επίγειες δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί και στο χωριό Πλατανιά.

«Ελπίζουμε τη νύχτα να μην έχουμε ισχυρούς ανέμους για να μπορέσουμε να ελέγξουμε κάποια μέτωπα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας.

Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος διέκοψε τις διακοπές του για να μετάσχει στη σύσκεψη υπό τον υπουργό των Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και στη συνέχεια να μεταβεί στο μέτωπο της φωτιάς στα Ψαχνά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ψαχνά – Συνεχίζεται,psachna – synechizetai