Με απόφαση Χαρίτση ενισχύονται 88 απομακρυσμένοι δήμοι – Δείτε αναλυτικά τα ποσά

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης εξέδωσε την Πέμπτη 11 Απριλίου απόφαση με την οποία ανακοινώνεται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των μικρών ορεινών και νησιωτικών δήμων, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά 88 δήμους για το 2019, οι οποίοι ενισχύονται με συνολικό ποσό ύψους 20.597.000 ευρώ. Οι δήμοι είναι στη πλειοψηφία τους ηπειρωτικοί δήμοι και δήμοι της Περιφέρειας Κρήτης , με πληθυσμό έως 3.500 κατοίκους για τους πρώτους και κάτω των 10.000 για τους δεύτερους.

Οι εν λόγω

ενισχύσεις διατίθενται στους δήμους για την κάλυψη, είτε λειτουργικών τους δαπανών είτε για επενδυτικές τους δραστηριότητες και έργα, και θα αποδοθούν με χρηματικές εντολές του υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η εν λόγω απόφαση δεν αναιρεί ούτε αντικαθιστά τα νέα κριτήρια κατανομής των πόρων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) η οποία έγινε με στόχο τη δικαιότερη και ορθολογικότερη ενίσχυση των δήμων, ιδίως των πιο μειονεκτικών.

Ειδικότερα, με τον νόμο 4555/18 (πρόγραμμα «Κλεισθένης 1») τα κριτήρια κατανομής αποτελούν ιδίως τα γεωμορφολογικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά, συνδεόμενων με τη νησιωτικότητα, την ορεινότητα και τον πραγματικό πληθυσμό, αλλά και τις αντικειμενικές συνθήκες όπως νερό, αποχεύτεση, κοινωνικές παροχές, ηλεκτροδότηση και άλλα.

Δείτε αναλυτικά τα ποσά ενίσχυσης ανά δήμο

Keywords
Τυχαία Θέματα