Με αυτούς τους τρόπους οι γονείς κάνουν τα παιδιά τους αγενή

Όπως ακριβώς οι γονείς μαθαίνουν τα παιδιά τους να είναι ευγενικά με παρόμοιο τρόπο τα «διδάσκουν» πώς να γίνονται αγενή. Ας δούμε με ποιους τρόπους μπορούν να δώσουν τα λάθος παραδείγματα στα παιδιά.

Σύμφωνοι, το παιδί για τους γονείς μπορεί να είναι το κέντρο του κόσμου, όταν όμως κανείς παραμελεί τον εαυτό του και τους άλλους, για να ικανοποιήσει τα «θέλω» του παιδιού του, τότε του μαθαίνει πως αυτά έρχονται πρώτα από όλα, με αποτέλεσμα το μοντέλο αυτό να περιμένει πως θα ισχύει με όλους όσους γνωρίσει στο μέλλον.

Όμως μπορεί να συμβεί και το ανάποδο: αν το παιδί έχει ανάγκη από

προσοχή και αγάπη και δεν τα λαμβάνει είναι πιθανό να τα επιδιώξει με άσχημη συμπεριφορά. Δεν είναι σπάνιο άλλωστε να βλέπουμε ενήλικες οι οποίοι έχουν μετατρέψει το συναισθηματικό κενό από την έλλειψη αγάπης σε επιθετική ή αγενή συμπεριφορά, ως άμυνα.

Υπάρχουν και εκείνοι οι γονείς που θεωρούν ότι είναι χαριτωμένο το παιδί τους να βρίζει ή να κάνει χειρονομίες, με αποτέλεσμα να του δίνουν απλά το λάθος παράδειγμα.

Καλώς ή κακώς το παιδί αντιγράφει τους γονείς του, επομένως αν ο ίδιος ο γονιός έχει απότομη ή αγενή συμπεριφορά π.χ. σε αγνώστους, το πιθανότερο είναι να ακολουθήσει τα ίδια βήματα και το παιδί του.

Με πληροφορίες από το Mama365

Keywords
Τυχαία Θέματα