Με άδειο εδώλιο ξεκίνησε η δίκη του Πάσσαρη στο Εφετείο – Ο κακοποιός παραμένει στη Ρουμανία

Ξεκίνησε στο Εφετείο η δίκη του Κώστα ΠάσσαρηΟ διαβόητος κακοποιός εξακολουθεί να κρατείται στη ΡουμανίαΟι οικογένειες των θυμάτων ζητούν δικαίωσηΘα μεταφερθεί στην Ελλάδα μόλις εκτίσει την ποινή του

Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, η δίκη του Κώστα Πάσσαρη, με… άδειο εδώλιο, καθώς ο διαβόητος κακοποιός εξακολουθεί να κρατείται έγκλειστος στη Ρουμανία, με τις Αρχές της χώρας να αρνούνται την

έκδοσή του στην Ελλάδα.

Η αιτιολογία ήταν ότι οι ελληνικές Αρχές στο αίτημα τους περί έκδοσης δεν προσδιόρισαν το χρόνο που θα διαρκέσει η δίκη του διαβόητου κακοποιού.
Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν δικαίωση για τον θάνατο των δικών τους ανθρώπων, 18 χρόνια μετά.

Το πρωί έφτασαν στο Εφετείο οι οικογένειες των δύο αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του Κώστα Πάσσαρη, ζητώντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη, αφού –όπως λένε- μετά από 18 χρόνια δεν έχουν τιμωρηθεί οι υπεύθυνοι.

«Είμαστε στα όρια της παραγραφής», ανέφερε η πολιτική αγωγή, με τον συνήγορο υπεράσπισης να τονίζει με τη σειρά του ότι «οι ανθρωποκτονίες παραγράφονται το 2026».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν σήμερα στη δίκη, ο Κώστας Πάσσαρης αναμένεται να αποφυλακιστεί από τις ρουμανικές φυλακές τους επόμενους μήνες, καθώς θα έχει εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί.

«Θα μεταφερθεί μετά την έκτιση της ποινής του υποχρεωτικά στην Ελλάδα ο ίδιος θέλει να προσαχθεί και να ακουστεί, να πει αυτά που έγιναν, να αποδεχθεί τις ευθύνες του και να ζητήσει συγγνώμη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνήγορος του.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάσσαρης από τα τέλη του 2001, κρατείται στη Ρουμανία, χώρα καταγωγής της μητέρας του, για ληστεία με διπλό φόνο που είχε διαπράξει στο Βουκουρέστι.

Ο κακοποιός κατηγορείται για τη δολοφονία των αστυνομικών του Τμήματος Μεταγωγών, Αθανάσιου Δρακόπουλου και Διονύση Αλεβιζόπουλου, και τον τραυματισμό του σωφρονιστικού υπαλλήλου, Ανδρέα Φυσέκη, στις 7 Φεβρουαρίου 2001 μέσα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας όπου είχε μεταχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού για εξετάσεις.

Ο 44χρονος ήταν κρατούμενος σχεδόν ένα χρόνο στον Κορυδαλλό για υποθέσεις ληστειών και με τρόπο που δεν έχει γίνει γνωστός, κατάφερε να προμηθευτεί και να μεταφέρει μαζί του από τις φυλακές το όπλο με το οποίο πυροβόλησε τους συνοδούς του στο νοσοκομείο καταφέρνοντας να αποδράσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα