Με VAR και οι διοργανώσεις της UEFA – Διέψευσε η FIFA τη Διεθνή Αμνηστία για απλήρωτους εργάτες στο Κατάρ (εικόνες)

Είναι πλέον οριστικό. Το VAR, η βοήθεια στους διαιτητές από την τεχνολογία, ήλθε στην ζωή μας για να μείνει. Μετά την σχετική απόφαση της FIFA και την εφαρμογή του στο Μουντιάλ της Ρωσίας, σήμερα ήταν η σειρά της UEFA να «ανάψει το πράσινο φως» για τις διοργανώσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα της.

Ετσι, η εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, αποφάσισε την χρήση του VAR στο EURO

2020, στο Champions League 2019-20 και στο Europa League της περιόδου 2020-21.

«Είμαστε πεπεισμένοι, πως η χρήση του VAR από τον Αύγουστο του 2019, θα μας δώσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα σταθερό σύστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντρ Τσεφερίν.

VAR to be used in next season’s UEFA Champions League https://t.co/H3cHpvtdxV pic.twitter.com/BeBsDD1riH

— PageOne.ng (@PageOne_NG) 27 Σεπτεμβρίου 2018

Η συγκεκριμένη είδηση έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες , ενώ υπάρχει απόφαση εφαρμογής του VAR και στο κύπελλο Ασίας.

****

Διέψευσε η FIFA ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας που έκανε λόγο για απλήρωτους εργαζόμενους στα έργα για το Μουντιάλ του 2022.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για τις συνθήκες υπό τις οποίες χιλιάδες εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους μετανάστες, δουλεύουν για να είναι έτοιμα έγκαιρα τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν την παγκόσμια γιορτή του ποδοσφαίρου.

Σχετικά με το θέμα της ασυνέπειας που παρατηρείται στις πληρωμές των εργατών, η FIFA τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, καθώς η εταιρεία στην οποία αναφέρθηκε η Διεθνής Αμνηστία, δεν έχει καμία σχέση με την κατασκευή των εγκαταστάσεων, που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ.

Σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία παρατηρούνται καθυστερήσεις μισθών, ύψους τουλάχιστον 1.700 ευρώ, σε εργάτες από την Ινδία, το Νεπάλ και τις Φιλιππίνες,από την εταιρεία μηχανικών Mercury MENA. Το ποσό αυτό, αντιστοιχεί για τους περισσότερους εργάτες σε απολαβές περίπου δέκα μηνών.

Η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάλεσε την κυβέρνηση του Κατάρ να καταβάλλει τους μισθούς στους συγκεκριμένους εργαζόμενους.

FIFA rejects claims by Amnesty that workers in Qatar unpaid – https://t.co/MfAQh2XZ8v (press release) https://t.co/2t0DAkDnND

FIFA (@FIFA24x7) 27 Σεπτεμβρίου 2018

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα