Μαθήματα αυτοάμυνας για τους «Ράμπο» της εφορίας – Έτσι θα «χτυπούν» τη φοροδιαφυγή

Στο ρινγκ οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εξαιτίας των τελευταίων επιθέσεων«Δεν προπονούνται για να δείρουν» τονίζει ο προπονητής τουςΟλοένα και αυξάνονται τα ενδιαφερόμενα μέλη

Ιδιαίτερο θόρυβο και προβληματισμό προκάλεσαν στις τάξεις των ελεγκτών της ΑΑΔΕ, τα κρούσματα επίθεσης που δέχτηκαν από καταστηματάρχες.

Οι απειλές και οι επιθέσεις οδήγησαν τους «Ράμπο» της εφορίας στην απόφαση να κάνουν μαθήματα αυτοάμυνας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας

«Έθνος της Κυριακής», στο «κυνήγι» των εφοριακών φαίνεται πως έχουν μπει και οι πολίτες, καθώς πρόσφατα δύο ελεγκτές στις Σέρρες έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από καλεσμένους σε γάμο, όταν ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη του κτήματος στο οποίο γινόταν η δεξίωση να τους δείξει τις αποδείξεις. Όπως είναι φυσικό η κατάσταση έχει ξεφύγει για τα καλά.

Πλέον περνούν στην «αντεπίθεση» κάνοντας μαθήματα αυτοάμυνας και προπονούνται σκληρά ώστε να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή από καταστηματάρχη στα «σαφάρι» ελέγχων.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, εδώ και πέντε χρόνια η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει δημιουργήσει για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών τμήμα μαθημάτων αυτοάμυνας, με προπονητή έναν «θρύλο» της ελληνικής πάλης. Σκοπός του προγράμματος είναι να τονώσει το ηθικό των εφοριακών, με την ελπίδα οι φοροφυγάδες να θυμηθούν τους «Ράμπο» του ΣΔΟΕ.

Ο κ. Καλτσίδης μετά τις διεθνείς διακρίσεις του στις πολεμικές τέχνες εργαζόταν ως υπάλληλος στην ΑΑΔΕ και δέχθηκε να αναλάβει την εκγύμναση των συναδέλφων του.

«Οι πρώτοι που ήρθαν ήταν οι ελεγκτές, καθώς υπήρχε ο φόβος από τα περιστατικά βίας εναντίον συναδέλφων τους. Από τότε, αρκετοί είναι αυτοί που μου λένε ότι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με ξυλοδαρμό. Εγώ αυτό που τους μαθαίνω είναι κάποιες λαβές αυτοάμυνας, πώς θα βάλουν τα χέρια ώστε να μην ανοίξει το κεφάλι τους αν δεχθούν χτύπημα, πώς θα προστατευτούν από μια δύσκολη κατάσταση» εξηγεί στο «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Καλτσίδης και τονίζει πως σε καμία περίπτωση δεν εκπαιδεύει τους εφοριακούς στο πώς να χτυπούν τους φορολογούμενους.

Μαθήματα αυτοάμυνας σε όλη την Ελλάδα

«Μαθαίνουν αυτοάμυνα μέσω της πάλης. Άμυνα σημαίνει πώς θα πέσουν σε ένα τέτοιο συμβάν και πώς θα γλιτώσουν ενδεχόμενα χτυπήματα, όχι πώς θα χτυπήσουν οι ίδιοι. Μιλάμε για υπαλλήλους του κράτους, δεν μπορείς να σηκώσεις χέρι ως υπάλληλος» λέει ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής και σημειώνει ότι το μάθημά του τονώνει το ηθικό και βελτιώνει τη φυσική κατάσταση των εφοριακών. «Κάνουμε, κυρίως, ψυχολογική υποστήριξη, μαζί με βάρη και ασκήσεις για τη φυσική κατάσταση των υπαλλήλων. Όσοι δέχθηκαν επίθεση κατά τη διάρκεια ελέγχου θα είχαν καλύτερη ψυχολογία αν είχαν τη γνώση. Αν εκείνη τη στιγμή φοβηθείς, “μπου” να σου κάνουν θα πέσεις κάτω» προσθέτει.

Όπως λέει ο κ. Καλτσίδης, οι συνεχόμενες επιθέσεις εναντίον ελεγκτών της ΑΑΔΕ έχουν αυξήσει τη ζήτηση για το μάθημα, με αποτέλεσμα τα σεμινάρια αυτοάμυνας να επεκταθούν από του χρόνου σε ολόκληρη την Ελλάδα.

«Πρόκειται για ανθρώπους άνω των 40 ετών οι οποίοι είναι πλήρως συνειδητοποιημένοι. Δεν μπορείς να πάρεις έναν 50άρη από το γραφείο του και να τον κάνεις… Ράμπο. Μπορείς, όμως, να τον μάθεις πώς να στέκεται ψυχολογικά, να μην τρέξει αν νιώσει απειλή. Να τον εκπαιδεύσεις στο πώς να πέφτει ή και πώς να σταθεί αν δεχθεί χτύπημα. Να του καλλιεργήσεις μια αυτοκυριαρχία και μια αντιμετώπιση στον κίνδυνο που να μην προκαλεί πανικό» επισημαίνει ο προπονητής των εφοριακών.

Keywords
Τυχαία Θέματα