Μάθημα ανθρωπιάς από γονείς δημοτικού σχολείου στην Τρίπολη – Αγκαλιάζουν τα προσφυγόπουλα

Μαθήματα ανθρωπιάς παρέδωσαν οι γονείς του 9ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης, καθώς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στις εγκαταστάσεις της ομώνυμης σχολικής μονάδας τόνισαν πως όλοι τους οφείλουν να «αγκαλιάσουν» τα προσφυγόπουλα.

Ένα από τα θέματα, τα οποία συζητήθηκαν, ήταν η νέα πραγματικότητα, που καλούνται να συνηθίσουν οι μαθητές και του συγκεκριμένου σχολείου, αναφορικά με τη συνύπαρξή τους με τα προσφυγόπουλα.

«Είναι παιδιά, όπως είναι και τα δικά μας. Όλο το καλοκαίρι

τα παιδιά μας έπαιζαν στις ίδιες πλατείες και παιδικές χαρές, που έπαιζαν και τα προσφυγόπουλα. Δεν τα βλέπουμε για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα λοιπόν δίπλα μας. Ας προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε αυτή τη συνύπαρξη, για την οποία βέβαια δεν έχει γίνει καμία ενημερωτική κίνηση από επίσημους φορείς, οι οποίοι θα μπορούσαν να πληροφορήσουν και εμάς αλλά και τους πρόσφυγες για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της κατάστασης», ακούστηκε μέσα στη αίθουσα από γονείς κατά την διάρκεια της συζήτησης για το θέμα της ΔΥΕΠ (Δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων).

Δόθηκαν, μάλιστα, και οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις για τον εμβολιασμό όλων των προσφυγόπουλων. Στη συνέχεια το σύνολο του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης και οι παρευρισκόμενοι γονείς πρότειναν και συμφώνησαν, ώστε να αιτηθούν συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς (διερμηνείς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς) και τους πρόσφυγες, με στόχο να «γνωριστούν» καλύτερα οι δύο μεριές και να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή η μαθητική συνύπαρξη.

Συγκινητικό ήταν, λοιπόν, το μάθημα ανθρωπιάς, που έδωσαν τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου όσο και οι παρευρισκόμενοι γονείς, σχετικά με τη «συνύπαρξη» των παιδιών τους στον ίδιο σχολικό χώρο με τα προσφυγόπουλα. (σ.σ. οι μαθητές του ολοήμερου έχουν μία κοινή ώρα με τα προσφυγόπουλα -2 μ.μ. έως 3 μ.μ.- αλλά σε διαφορετικό κτίριο, ενώ τα διαλείμματα πραγματοποιούνται σε διαφορετικές ώρες). Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους για την απουσία του ρατσισμού από τη συνάντηση και για την ανάδειξη του πιο σημαντικού θέματος της ζωής μας: των παιδιών.

Αξιοθαύμαστος ήταν ο αριθμός των συμμετεχόντων γονέων σε αυτήν τη συγκέντρωση, αλλά και το «επίπεδο» όλων των συζητήσεων. Εκτός των άλλων, γνωστοποιήθηκε σε όλους τους γονείς, ότι με πρωτοβουλία και αγώνα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου, πραγματοποιούνται βελτιωτικές παρεμβάσεις και εργασίες στο κτίριο και τους χώρους του χωρίς καν την παρουσία ή/και τη συνδρομή του Δήμου Τρίπολης…

Πηγή: arcadia938.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα