Μαραντόνα κατά FIFA: Ληστεία σε βάρος της Κολομβίας – Ιστορικό ρεκόρ, 19 γκολ μετά το 90′ στο Μουντιάλ (video)

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δήλωσε ότι στην πρόκριση της Αγγλίας επί της Κολομβίας για το Μουντιάλ 2018 διαπράχθηκε μια «μνημειώδης ληστεία» σε βάρος των Λατινοαμερικάνων και κατηγόρησε τον Αμερικανό διαιτητή Μαρκ Γκάιγκερ ότι δεν διέθετε το επίπεδο να διευθύνει ένα τέτοιο ματς.

Ο Μαραντόνα, γνωστός στην Αγγλία και σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο για το διάσημο «Χέρι του Θεού» στο μουντιάλ του 1986, όταν σκόραρε με το χέρι κατά των «τριών λιονταριών», δήλωσε ότι ο Αμερικανός διαιτητής θα έπρεπε να τιμωρήσει τον Χάρι Κέιν αντί να

δώσει πέναλτι υπέρ του για ανατροπή από τον Κολομβιανό Κάρλος Σάντσες κατά τη διάρκεια του χθεσινού (3/7) αγώνα νοκ-άουτ μεταξύ των δύο ομάδων.

Maradona dice que la Selección Colombia fue víctima de un robo monumental

El exjugador de la ‘albiceleste’ habló con la cadena Telesur tras el partido entre Colombia e Inglaterra.https://t.co/ITsCFDQgVt pic.twitter.com/IhQcCpBtwt

— Voz del Norte 1040AM (@LaVozDelNorteAM) 4 Ιουλίου 2018

«Είδα μια μνημειώδη ληστεία στο γήπεδο… ένα θανατηφόρο λάθος για μια ολόκληρη χώρα», είπε ο Αργεντινός σούπερ σταρ για το πέναλτι που τελικά εκτέλεσε ο Κέιν κι έδωσε το προβάδισμα στην Αγγλία με 1-0. «Εδώ είναι ένας κύριος που αποφασίζει, ένας διαιτητής στον οποίο δεν θα έπρεπε να ανατεθεί ένας αγώνας αυτού του μεγέθους… Γκάιγκερ, ένας Αμερικανός, τι σύμπτωση», πρόσθεσε ο Μαραντόνα στη νυχτερινή του εκπομπή στη Βενεζουέλα για το μουντιάλ στον τηλεοπτικό σταθμό «Telesur».
«Λυπάμαι για ολόκληρο τον Κολομβιανό λαό. Φώναξα για το γκολ της Κολομβίας σαν να το είχα πετύχει εγώ», είπε ο Μαραντόνα, που άφησε υπαινιγμούς κατά του επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας της FIFA Πιερλουίτζι Κολίνα για τον ορισμό του Αμερικανού διαιτητή στο συγκεκριμένο ματς.

Να θυμίσουμε ότι ο «Ντιεγκίτο» πριν από τη σέντρα του αγώνα της Αγγλίας με την Κολομβία, πόζαρε με εμφάνιση των «καφετέρος» και εκδήλωσε την προτίμησή του για την ομάδα της Νοτίου Αμερικής. Ο «Ντιεγκίτο» είναι χρόνια κατά της Αγγλίας από την εποχή του πολέμου για τα νησιά Φόκλαντ. Κόντρα στην Αγγλία στο Μουντιάλ 1986 πέτυχε το τέρμα με το… χέρι του Θεού, αλλά και την γκολάρα που πέρασε όλη την ομάδα. Στο χαμένο πέναλτι της Κολομβίας ξέσπασε…

****
Στην ιστορία των Μουντιάλ, 59 γκολ έχουν σημειωθεί στην διάρκεια του επιπλέον χρόνου, των καθυστερήσεων. Αξιοσημείωτο είναι, ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας έχουν σημειωθεί ήδη 19, που αντιπροσωπεύουν το 32% και το συγκεκριμένο ποσοστό, αποτελεί ιστορικό ρεκόρ. Ένα ποσοστό που δείχνει ότι οι ομάδες χρειάζεται να αγωνίζονται έως το τελευταίο λεπτό, μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει την λήξη.
Στην φάση των «16», δύο γκολ σημειώθηκαν στις καθυστερήσεις, αφού εκείνο εχθές του Γιέρι Μίνα, που επέτρεψε στην Κολομβία (1-1 με την Αγγλία) να εξακολουθήσει στην παράταση και την διαδικασία των πέναλτι, ακολούθησε το γκολ του Σαντλί που «έστειλε» το Βέλγιο στα προημιτελικά, στο 3-2 με την Ιαπωνία.

«Η Ουρουγουάη είναι η δεύτερη πατρίδα μου»

Ο Γάλλος επιθετικός Αντουάν Γκριεζμάν παραδέχθηκε την συναισθηματική φόρτιση που έχει για την αναμέτρηση της προημιτελικής φάσης την Παρασκευή με την Ουρουγουάη, χώρα με την οποία έχει μία ιδιαίτερη σχέση.
«Η Ουρουγουάη είναι η δεύτερη πατρίδα μου», είπε το αστέρι της Ατλέτικο Μαδρίτης στην ιστοσελίδα της FIFA. «Είναι ένα έθνος και ένας λαός που αγαπώ, έχω πολλούς φίλους εκεί, θα είναι υπέροχο να παίξω αυτό το παιχνίδι, αλλά θα είναι και μια πολύ έντονη συναισθηματική στιγμή», πρόσθεσε.
Ηδη στην καριέρα του έπαιξαν μεγάλο ρόλο άνθρωποι από την Ουρουγουάη. Στην Ρεάλ Σοσιεδάδ είχε προπονητή τον Μαρτίν Λασάρτε, που έγινε ο μέντοράς του, ενώ ανέπτυξε στενή φιλία με τον συμπαίκτη του Κάρλος Μπουένο. Φτάνοντας στην Ατλέτικο Μαδρίτης, έγινε στενός φίλος του Ντιέγκο Γοντίν, αρχηγού της Ουρουγουάης, που μάλιστα έγινε και νονός της κόρης του.

Το 17% των Ρώσων πιστεύει στην κατάκτηση του τίτλου

Ο κόσμος της διοργανώτριας του Μουντιάλ πιστεύει στην κατάκτηση της κούπας. Συγκεκριμένα, το 17% των Ρώσων πιστεύει ότι η εθνική ομάδα της χώρας τους θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Πριν από την πρόκριση σε βάρος της Ισπανίας στην προημιτελική φάση, μόνο το 8% πίστευε σε αυτή την προοπτική. Αυτό αναφέρεται σύμφωνα με έρευνα του ρωσικού Κέντρου Ανάλυσης της κοινής γνώμης, όπως σημειώνουν τα ΜΜΕ της Ρωσίας. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 71% των Ρώσων παρακολούθησε τον αγώνα μεταξύ Ισπανίας και Ρωσίας για τη φάση των «16», αλλά μόνο το 46% αυτών πίστευαν σε μια πιθανή νίκη της ομάδας του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα