Μακρόν σε Τζόνσον: Στα τέλη της εβδομάδας η απόφαση για τη συμφωνία του Brexit

Την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ στη μεγάλη Βρετανία, δεν είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί, και παρουσιάζεται διατεθειμένος ακόμα και να προκαλέσει τη βασίλισσα να τον αποπέμψει, φαίνεται ότι σύντομα θα γίνει γνωστό εάν μία συμφωνία για το Brexit είναι εφικτή.

Αυτό τόνισε ουσιαστικά ο Εμανουέλ Μακρόν στον βρετανό πρωθυπουργό, αναφέροντάς του ότι η σχετική απόφαση της ΕΕ θα ληφθεί στα τέλη της εβδομάδας. Ο Μπόρις Τζόνσον από την πλευρά του προειδοποίησε πως δεν θα υπάρξει άλλη αναβολή για

την έξοδο της χώρας του από την κοινότητα.

Οι δυο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και ο πρόεδρος της Γαλλίας υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα μέσα στις επόμενες ημέρες, ώστε να διαφανεί εάν μπορεί να συμφωνηθεί κάτι, «που θα σέβεται τις αρχές της ΕΕ».

Ο Τζόνσον έκανε λόγο για «τελευταία ευκαιρία» να υπάρξει αποχώρηση στη βάση της συμφωνίας και διεμήνυσε στους 27 «να μην υποπέσουν στο σφάλμα να νομίζουν ότι η Βρετανία μπορεί να μείνει στην Ένωση μετά την 31η Οκτωβρίου».

Emmanuel Macron tells Boris Johnson he has until the end of the week to present revised Brexit proposal to EU leaders https://t.co/QcUa6A26AS

Daily Mail U.K. (@DailyMailUK) October 7, 2019

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας προειδοποίησε τον Εμανουέλ Μακρόν ότι δεν θα υπάρξει άλλη αναβολή του Brexit, το οποίο προβλέπεται να γίνει την 31η Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι η «τελευταία ευκαιρία» να επιτευχθεί συμφωνία για τους όρους της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει άλλη αναβολή, αλλά δεν εξήγησε πως θα παρακάμψει τον νόμο, που ψήφισε πρόσφατα το βρετανικό κοινοβούλιο και ο οποίος τον υποχρεώνει να αιτηθεί τρίμηνης παράτασης, σε περίπτωση που μία συμφωνία δεν έχει εγκριθεί από τη Βουλή έως τις 19 Οκτωβρίου. Και ενώ ο ίδιος φερόταν πριν από μερικές ημέρες έτοιμος να στείλει επιστολή στην ΕΕ για αναβολή του Brexit.

British Prime Minister Boris Johnson informs French President Emmanuel Macron that the UK will leave the EU on October the 31st pic.twitter.com/97dRjobg7Z

TRT World Now (@TRTWorldNow) October 7, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα