Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ηλεία – Οι φλόγες κύκλωσαν το χωριό Δάφνη

Σε εξέλιξη είναι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης (9/9) σε δασική έκταση στην περιοχή Κολοκυθάς, στον δήμο Ήλιδας, στην Ηλεία.

Στην περιοχή επιχειρούν περίπου 70 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, που προσπαθούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, κινδύνεψε η Ι.Μ. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στον Άγιο Ηλεία Πηνείας, αλλά χάρη στην αλλαγή της φοράς του ανέμου, ο κίνδυνος ξεπεράστηκε άμεσα.

Ωστόσο εξαιτίας αυτής αλλαγής της φοράς του

ανέμου, η φωτιά ξέφυγε προς την αντίθετη κατεύθυνση, με τις φλόγες να πηγαίνουν προς την Δάφνη του δήμου Ήλιδας.

Νωρίς το απόγευμα οι φλόγες έζωσαν το χωριό, ενώ ζητήθηκε από τους κατοίκους των πρώτων σπιτιών του χωριού, να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Σε ύφεση η φωτιά στη Μεσσηνία

Στο μεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται, σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε τις απογευματινές ώρες στην περιοχή Πουλίτσι, στο δήμο Μεσσήνης, στην Μεσσηνία.

Στο σημείο επιχειρούν περίπου 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα