Μαφιόζικο «χτύπημα» στη Βάρη: Αυτοί είναι οι νεκροί – Αρνούνται να μιλήσουν οι σύζυγοί τους

Φωτογραφίες αλλά και στοιχεία για τους δύο άνδρες από το Μαυροβούνιο που έπεσαν νεκροί από σφαίρες αγνώστων μετά το μαφιόζικο «χτύπημα» το απόγευμα της Κυριακής σε ταβέρνα στη Βάρη δημοσιεύει σέρβικο μέσο ενημέρωσης.

Τα θύματα της διπλής εκτέλεσης ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Novosti του Βελιγραδίου.

Μάλιστα, για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου

το 2016, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS.

Φωτογραφίες των δύο ανδρών δημοσίευσε η εφημερίδα Kurir:

Στέβαν ΣταμάτοβιτςΊγκορ Ντέντοβιτς

Τα μέσα «φωτογραφίζουν» ως δράστες τα μέλη της ομάδας «Καβάτσκι». Αρχικά οι δύο ομάδες ήταν ενωμένες, ως μαφία του Κότορ, ωστόσο το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η οργάνωση διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματά τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

Οι σύζυγοι δεν αποκαλύπτουν πού διέμεναν

Οι δύο σύζυγοι των νεκρών ανδρών που έχουν προσέλθει στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών για να καταθέσουν δεν αποκαλύπτουν τίποτα στις αρχές. Σύμφωνα με το Open TV, σε ερώτηση των αστυνομικών για το πού διέμεναν ανέφεραν πως δεν θυμούνται τη διεύθυνση και πως είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας μαζί με τα παιδιά πρόσφατα, καθώς και ότι κυκλοφορούσαν μόνο με διερχόμενα ταξί. Οι αστυνομικοί εικάζουν ότι στα σπίτι των νεκρών είναι πιθανό να βρεθούν όπλα για αυτό και οι δύο γυναίκες αποφεύγουν να αποκαλύψουν τις διευθύνσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα μέλη της ομάδας στην Ελλάδα που πιθανόν θα θέλουν να απαντήσουν στο χτύπημα, ενώ αναζητούν τα κρησφύγετα των φυγάδων.

Τα δύο άτομα, πάντως, δεν είχαν απασχολήσει τις ελληνικές αρχές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Το μακελειό σημειώθηκε στην ταβέρνα «Βοσκοπούλα» στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου στα Βλάχικα το απόγευμα της Κυριακής (19/01). Λίγα λεπτά πριν τις 19:00 τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στο κατάστημα και άνοιξαν πυρ τραυματίζοντας θανάσιμα τους δύο άνδρες, ενώ άλλα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν.

Οι δράστες έφτασαν στο σημείο, μπήκαν στο μαγαζί και άρχισαν να «γαζώνουν» τους στόχους τους μπροστά στα παιδιά τους που έτρωγαν μαζί. Στη συνέχεια, τράπηκαν σε φυγή. Οι δράστες φέρονται να διέφυγαν με τα πόδια και στη συνέχεια να επιβιβάστηκαν σε μαύρο τζιπ.

Πηγή: Μαφιόζικο «χτύπημα» στη Βάρη: Αυτοί είναι οι νεκροί – Αρνούνται να μιλήσουν οι σύζυγοί τους - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα