Το τέλος του Σουλεϊμανί περιέγραψε ο Ντ. Τραμπ

Το τέλος του Σουλεϊμανί περιέγραψε ο Ντ. Τραμπ20.01.2020Ειδήσεις

Η έκρηξη μετά την αντίστροφη μέτρηση

Τα τελευταία λεπτά του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί περιέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια ιδιωτικής συγκέντρωσης υποστηρικτών του στη Φλόριντα, το περασμένο Σάββατο. 

Σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε το αμερικανικό δίκτυο CNN, ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε,

μεταξύ άλλων, ότι η εντολή εκτέλεσης του Σουλεϊμανί δόθηκε καθώς ο Ιρανός στρατηγός «έλεγε άσχημα πράγματα για τη χώρα μας».

«Πόσα ακόμα από αυτά τα σκ@@ έπρεπε να συνεχίσουμε να ακούμε; Πόσα ακόμη θα ανεχόμαστε;» αναρωτήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του.

Ο Τραμπ περιέγραψε στους παριστάμενους πώς τον ενημέρωναν οι αξιωματικοί των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης με στόχο τον Σουλεϊμανί, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον Αμπου Μαχντίν αλ Μουχαντίς, ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ.

Ο σκύλος

«Είναι μαζί, κύριε. Εχουν δύο λεπτά και 11 δευτερόλεπτα για να ζήσουν. Είναι στο θωρακισμένο όχημα, κύριε. Έχουν ένα λεπτό για να ζήσουν. Τριάντα δευτερόλεπτα. Δέκα, εννέα, οκτώ…» ανέφερε ο Τραμπ χαρακτηριστικά, μεταφέροντας τα λόγια των αξιωματικών.

«Και ξαφνικά μια έκρηξη. “Τέλος κύριε, σταματάμε τη μετάδοση”. Κι εγώ ρώτησα “πού είναι αυτός ο τύπος;” Και αυτή ήταν η τελευταία φορά που άκουσα κάτι γι’ αυτόν» συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Στην ίδια ομιλία ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στον σκύλο που τραυματίστηκε στην επιχείρηση που οδήγησε στον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αλ Μπαγκντάντι. Μάλιστα, εξέφρασε το παράπονο ότι ο σκύλος «έγινε πολύ διάσημος» και «του πιστώθηκαν περισσότερα πράγματα από ό,τι σε εμένα»!

Keywords
Τυχαία Θέματα