Μαφία των φυλακών: Οι διάλογοι που «καίνε» τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο

Ο γνωστός ποινικολόγος κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα από το 2014Ο ρόλος του, τα 2 εκατ. που ζητήθηκαν από τον Ζαφειρόπουλο και όσα έχει υποστηρίξει ο Αριστείδης ΦλώροςΤην Παρασκευή θα οδηγηθεί στον εφέτη ειδικό ανακριτή

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», μετά τις συλλήψεις των δικηγόρων, Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου.

Η σύλληψη

του Αλέξανδρου Λυκουρέζου έγινε σήμερα το μεσημέρι στις 14:30 στην οδό Πανεπιστημίου. Ο γνωστός ποινικολόγος βρισκόταν σε ένα εστιατόριο, όπου τον εντόπισε η Αντιτρομοκρατική και τον συνέλαβε.

Είχε εκδοθεί ήδη το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, σύμφωνα με το οποίο κατηγορέιται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση από το 2014 και για απόπειρα εκβιασμού. Είναι ακριβώς οι ίδιες κατηγορίες που βαραίνουν και τον δικηγόρο που είναι ήδη προφυλακισμένος για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών. Ο κ. Λυκουρέζος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε όλες αυτές τις κατηγορίες, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Διάλογοι – φωτιά για τη μαφία των φυλακών

O κοριός έχει καταγράψει τους κακοποιούς να μιλούν μεταξύ τους και να αναφέρονται και στο μικρό όνομα του κ. Λυκουρέζου: «Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700… Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος. (είναι τα ονόματα των δύο ποινικολόγων) Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;».

Σε άλλο διάλογο γίνεται η εξής αναφορά: «Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;».

Η κατάθεση Φλώρου που οδήγησε στη σύλληψη

Ο Αριστείδης Φλώρος στη δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, έχει καταθέσει ότι τόσο ο συλληφθείς δικηγόρος όσο και κατηγορούμενοι αλβανικής καταγωγής έχουν επιχειρήσει να του αποσπάσουν χρήματα.

Συγκεκριμένα, έχει αναφερθεί σε συνάντηση μεταξύ του ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου και δύο συναδέλφων του, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τον προφυλακισμένο δικηγόρο στο δικαστήριο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Όπως ανέφερε ο Αρ. Φλώρος, τότε οι δύο δικηγόροι ζήτησαν από τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι ζητούν 2 εκατομμύρια ευρώ για να μην παραστεί πολιτική αγωγή ο δικηγόρος και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της επίμαχης επίθεσης, που πλέον εμπλέκονται και στη «μαφία των φυλακών».

Keywords
Τυχαία Θέματα