Λιβερία: Ομαλά διεξάγεται ο αναβληθείς δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών

Με «τήρηση της εκλογικής διαδικασίας» και με καλύτερα οργανωμένο τρόπο σε σχέση με τον πρώτο γύρο, διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Λιβερία. Σύμφωνα με τις πρώτες παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η συμμετοχή φαίνεται πως είναι χαμηλότερη.

Δείτε επίσης: Θρίαμβος για τον Τζορτζ Γουεά στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Λιβερίας

Οι εκκλήσεις των δύο αντιπάλων, του πρώην αστέρα του ποδοσφαίρου, Τζορτζ Γουεά, και του απερχόμενου αντιπροέδρου, Τζόζεφ Μποακάι,

για ειρηνική διεξαγωγή της ψηφοφορίας έχουν «εισακουστεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η βελγίδα ευρωβουλευτής, Μαρία Αρένα, επικεφαλής της αποστολής παρατηρητών της ΕΕ στη Λιβερία.

«Το μήνυμα ‘Σεβόμαστε τους κανόνες’ πέρασε στον πληθυσμό, άρα φαίνεται να τηρείται ευλαβικά η εκλογική διαδικασία», κι αυτό παρά την «περίοδο αβεβαιότητας» που συνδέεται με τις αμφισβητήσεις του αποτελέσματος του πρώτου γύρου και της μετάθεσης κατά επτά εβδομάδες της διεξαγωγής του δεύτερου γύρου, πρόσθεσε η Αρένα, η οποία απαντούσε σε ερωτήσεις το μεσημέρι στο εκλογικό κέντρο ενός δημοτικού σχολείου στο κέντρο της Μονρόβια.

Ο δεύτερος γύρος, που επρόκειτο αρχικά να διεξαχθεί στις 7 Νοεμβρίου, αναβλήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο έπειτα από προσφυγή του υποψηφίου που ήρθε τρίτος στις 10 Οκτωβρίου, του Τσαρλς Μπρουμσκίν (9,6%), που υποστηρίχθηκε από τον Μποακάι (28,8%), ο οποίος κατήγγειλε «εκλογικές παρατυπίες και νοθεία».

Αστέρι της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μίλαν τη δεκαετία του 1990, ο Γουεά, που ήρθε πρώτος με 38,4% των ψήφων, θεωρείται ο επικρατέστερος υποψήφιος. Έχει λάβει την υποστήριξη του γερουσιαστή και πρώην αρχηγού πολιτοφυλακής Πρινς Τζόνσον (8,2%) και του κόμματος του Τσαρλς Μπρουμσκίν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα