Λέτε να δούμε VAR στον τελικό Κυπέλλου; – Επιμένει ο Ολυμπιακός στην απομάκρυνση Γκαγκάτση

Η ελληνική πολιτεία αλλά και η ΕΠΟ σχεδιάζουν να μπει το VAR στη ποδοσφαιρική μας ζωή από τη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά σύμφωνα με τη «Live Sport» δεν αποκλείεται να την… τεχνολογία στη χώρα μας στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός με εξώδικο ζητάει

την απομάκρυνση του Βασίλη Γκαγκάτση από τη Super League.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Live Sport» η ΕΠΟ βρίσκεται σε επικοινωνία με την FIFA, προκειμένου να της δοθεί σχετική άδεια για την χρησιμοποίηση του VAR στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που είναι προγραμματισμένος στις 11/5.

Αυτό που θέλει η ΕΠΟ είναι να «προστατέψει» τον τελικό, ώστε να μην υπάρξει κάποια λάθος απόφαση από τον διαιτητή. Έτσι, πέρα από ορισμό ξένου διαιτητή για δεύτερη σεζόν, στόχος είναι να μπει και το VAR. Εάν δεν γίνει κάποια έκπληξη στις ρεβάνς των ημιτελικών στον τελικό θα παίξουν για τρίτη σερί χρονιά ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία έχει ήδη ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες για να νοικιαστούν τα απαραίτητα μηχανήματα. Στην ομάδα των ανθρώπων που θα χειριστούν το Video Assistant Referee δεν αποκλείεται να βρεθεί και κάποιος από τους διεθνείς διαιτητές της Superleague, που έχουν ακολουθήσει σχετικά σεμινάρια.

*****

Την Παρασκευή (19/4), ο Ολυμπιακός επανέφερε το θέμα Βασίλη Γκαγκάτση στη Super League, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» σύμφωνα με τη «Δίκη» (dikisports.blogspot.com), απέστειλαν εξώδικο στη διοργανώτρια αρχή αλλά και στον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο του Συνεταιρισμού, ζητώντας την απομάκρυνση του.

Οι Πειραιώτες επικαλούνται ξανά την καταδίκη του με πέντε χρόνια κάθειρξη, με αναστολή μέχρι την έφεση, λόγω του σκανδάλου της Κάρτας Υγείας, την εποχή που ήταν στην ΕΠΟ, καθώς υπάρχει και σχετική νομοθεσία που το προβλέπει αυτό.

Να θυμίσουμε ότι παρόμοιο αίτημα είχε καταθέσει ο Ολυμπιακός και στις 13/3, επί προεδρίας Βαγγέλη Μπαταγιάννη στη Super League, αλλά είχε απορριφθεί στις 21 Μαρτίου αφού είχε «υποστηριχθεί» μόνο από τη Λάρισα. Η διοργανώτρια αρχή είχε επικαλεστεί την απόφαση που είχε πάρει κατά την πρόσληψη του, το 2016, αν και ήταν γνωστή η παραπομπή του σε δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

(πληροφορίες από sdna.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα