"Συμμαχία" Δ. Θεσσαλονίκης - Αττικό Μετρό για την ανάδειξη του άξονα της Αγίας Σοφίας

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Γιάννη Μυλόπουλο, είχε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή τις εργασίες για το μετρό στο κέντρο της πόλης.

Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα όπως η αξιοποίηση της οδού Αγίας Σοφίας από την Εγνατία μέχρι την εκκλησία της Αχειροποιήτου σε συνδυασμό με τα αρχαιολογικά ευρήματα στον σταθμό

της Αγίας Σοφίας.

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε πολύ αποδοτική τη συνάντηση, τονίζοντας πως όλα έχουν μπει σε ένα καλό δρόμο.

«Μπήκαμε σε ένα καλό δρόμο, είπαμε μερικές σκέψεις, θα προκύψουν προτάσεις από τους μελετητές και θα δούμε πως θα προχωρήσουμε», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο κ. Μυλόπουλος έκανε λόγο για μια εξαιρετικά γόνιμη και παραγωγική συνεργασία με τον δήμο όλα αυτά τα χρόνια, τόσο όσον αφορά τις εργασίες του μετρό, όσο και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων.

«Η Αγίας Σοφίας μετά την Βενιζέλου θα είναι ο δεύτερος σταθμός που θα εφαρμοστεί το δόγμα και αρχαία και μετρό. Πρέπει να γίνουν σχέδια και μελέτες. Αττικό Μετρό, δήμος και Εφορεία Αρχαιοτήτων, είμαστε ακριβώς στην ίδια γραμμή σκέψης, συμφωνούμε απόλυτα και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο και το εφικτό. Όλα αυτά αποτελούν αντικείμενο πολλών συσκέψεων, που θα συνεχίσουμε να έχουμε. Εύχομαι ο επόμενος ή επόμενη δήμαρχος Θεσσαλονίκης, να συνεχίσει τη δουλειά από εκεί που θα την αφήσει ο Γιάννης Μπουτάρης», δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα