Λάρι Νάσαρ: Δια βίου στη φυλακή για τη σεξουαλική κακοποίηση γυναικών της ενόργανης

Σε φυλάκιση μεταξύ 40 και 175 ετών για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων γυναικών της ενόργανης γυμναστικής κατά το διάστημα των 30 ετών, καταδικάστηκε ο Λάρι Νάσαρ, ο πρώην γιατρός της ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ που πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην εθνική ομάδα.

Δείτε επίσης: Οι τεράστιες διαστάσεις του σεξουαλικού σκανδάλου της αμερικανικής γυμναστικής

«Δεν κάνατε τίποτε που να αξίζει να ζήσετε και πάλι ελεύθερος, μόλις υπέγραψα τη θανατική ποινή σας», δήλωσε η δικαστής Ρόσμαρι Ακουλίνια. «Τα λόγια που έχω ακούσει αυτές τις ημέρες είχαν σημαντική επίδραση σε μένα, με άγγιξαν, θα τα πάρω μαζί μου στο υπόλοιπο της ζωής μου», πρόσθεσε.

Από το 2016 υπολογίζεται ότι 140 αθλήτριες έχουν κατηγορήσει τον πρώην γιατρό της αμερικανικής εθνικής ομάδας Γυμναστικής. Ανάμεσα στις αθλήτριες που έχουν καταγγείλει επιθέσεις του Νάσαρ είναι οι Jamie Dantzscher, Jeanette Antolin, McKayla Maroney, Aly Raisman, Gabby Douglas, Maggie Nichols και η Simone Biles.

«Πλέον δεν φοβάμαι να πω την ιστορία μου. Είμαι και εγώ μια από τις πολλές γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον Λάρυ Νάσαρ», είχε αναφέρει σε δήλωσή της η Biles.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο Νάσαρ επιτίθονταν σεξουαλικά στα θύματά του κατά τη διάρκεια ιατρικών εξετάσεων με μεθόδους που κινούνταν μεταξύ της διείσδυσης των δακτύλων του στα αιδοία και τους πρωκτούς των αθλητριών μέχρι την θώπευση των στηθών και των γεννητικών οργάνων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα