Κύπελλο: Ματσάρα πάνω στο… χιόνι και 3-2 η Λάρισα τον Αστέρα Τρίπολης

Σε ένα «χορταστικό» παιχνίδι, η ΑΕΛ επικράτησε με 3-2 του Αστέρα Τρίπολης στη Λάρισα για τον πρώτο αγώνα, στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «βυσσινί» είχαν ονειρικό ξεκίνημα, καθώς προηγήθηκαν με 3-1 (6΄ Ντέλετιτς, 22΄ Ζίζιτς, 45΄+1 Φατιόν), αλλά οι Αρκάδες με δύο γκολ από τους

Τσιλιανίδη στο 43΄ και Μανιά στο 65΄ κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, αφού μόλις στο 6΄ άνοιξαν το σκορ με εξαιρετική προσπάθεια του Ντέλετιτς. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο ευνοϊκά για την ΑΕΛ στο 22΄, καθώς ο Ζίζιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0. Στο 43΄ ο Τσιλιανίδης, με τον ίδιο τρόπο, μείωσε για τους φιλοξενούμενους, αλλά αυτό δεν ήταν το τελευταίο τέρμα του ημιχρόνου, μιας και στις καθυστερήσεις του ο Αθανασιάδης ανέτρεψε τον Ντέλετιτς και ο Φατιόν «έγραψε» το 3-1 από τα 11 βήματα.

Στην επανάληψη ο Αστέρας Τρίπολης ανέβηκε και πίεσε χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες. Στο 65΄ ο Μανιάς σημείωσε ένα υπέροχο γκολ με τακουνάκι και διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Με αυτό το αποτέλεσμα οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση και θα διεκδικήσουν στην Τρίπολη το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

ΑΕΛ: Kρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοϊκοβιτς, Γιακιμόφσκι, Φατιόν, Σεσέροβιτς (75’ Μπαργκάν), Ντέλετιτς, Νούσιος (61’ Νούνιτς), Σικάβκα (80’ Πίτι), Μιλοσάβλιεβιτς.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (82’ Ρόλε), Φερνάντες (67’ Δουβίκας), Μανιάς.

Πριν ο Ζίζιτς σκοράρει το δεύτερο γκολ της ΑΕΛ, ο Ντέλετιτς, είχε σκοράρει εκ νέου, το γκολ όμως ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Πιο συγκεκριμένα στο 18′ ο Ντέλετις έφυγε στην κόντρα επίθεση, με την άμυνα του Αστέρα να καλύπτει τον άσο της ΑΕΛ, όμως το γκολ που σημείωσε στην εξέλιξη της φάσης ουδέποτε μέτρησε, αφού ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε, μάλιστα, ανακοίνωση εναντίον της διαιτησίας, κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά λίγα λεπτά αργότερα ο διαιτητής έδωσε αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ της, ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες από την πλευρά των φιλοξενούμενων.

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ:

«Δηλαδή κύριε Γραμμένε και κύριε Σιδηρόπουλε διεθνή διαιτητή αν κάνουμε ανακοίνωση τώρα και γράψουμε ότι έγινε αλλοίωση αποτελέσματος από τον βοηθό διαιτητή Σίπκα της ενώσεως του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ, όταν ο Ντέλετιτς πριν πάρει την μπάλα καλύπτεται όχι από έναν, αλλά από δύο αντιπάλους, θα μας καλέσει ο κ. Λαΐνης σε απολογία και μάλιστα σαν υπότροπους για δυσφήμηση του ποδοσφαίρου;

Δεν πειράζει, τόσο η ιστορική ομάδα μας όσο και ο κ. Κούγιας έχουμε συνηθίσει από το 1996 και μετά, από τότε δηλαδή που ιδρύθηκε το “συνεργείο” να είμαστε τα μόνιμα θύματα, όχι ανθρωπίνων λαθών, να διαμαρτυρόμαστε δικαιολογημένα, να μας καλούν σε απολογίες, να δικαιωνόμαστε με τα χρόνια με τα διάφορα koriopolis, να δικαιωνόμαστε από πραγματικούς Εισαγγελείς και πραγματικούς Δικαστές, αλλά προηγουμένως να μας έχουν εξοντώσει οικονομικά με πειθαρχικές τιμωρίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (μέχρι σήμερα 800.000€), αλλά να συνεχίζουμε να υπάρχουμε».

Πριν από τη σέντρα δόθηκε… αγώνας από τους γηπεδούχους για να καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος από το χιόνι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα