Κύπελλο: To «πράσινο»… τρένο πέρασε από το Αγρίνιο – Με 11 Έλληνες ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός (εικόνες – video)

Με τον Φεντερίκο Μακέντα να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ, ο Παναθηναϊκός έλυσε το γόρδιο δεσμό του Παναιτωλικού και επικράτησε με 1-0 στο Αγρίνιο, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο (3ος όμιλος). Η ομάδα του Δώνη, χωρίς 10 παίκτες στην αποστολή, έχασε πέναλτι με τον Στάικο. Είναι χαρακτηριστικό πως οι «πράσινοι» είχαν μόνο Έλληνες στην ενδεκάδα τους. Ντεμπούτο για Κώστα Αποστολάκη στο

γήπεδο που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά ο πατέρας του.

Με πολλές αλλαγές οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να ξεκουράσουν τους ποδοσφαιριστές τους, αλλά και να δώσουν ευκαιρίες σε όσους δεν είχαν πάρει πολλές ευκαιρίες. Ο Γιώργος Δώνης είτε λόγω τραυματισμών, είτε ροτέισον άφησε στην Αθήνα τους Διούδη, Κουρμπέλη, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί, Μαυρομμάτη, Ινσούα, Κολοβέτσιο, Κάτσε, Μουνιέ και Μπουζούκη.

Ο Παναθηναϊκός στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα κέρδισε πέναλτι στο 19΄, όταν ο Μάρκος Πάουλο ανέτρεψε τον Βέργο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στάικος, αλλά ο Γιαννακόπουλος έπεσε σωστά και κράτησε το μηδέν. Στο παιχνίδι δεν υπήρχαν μεγάλες ευκαιρίες και μάταια οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι, ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία. Η μοναδική αξιόλογη φάση πραγματοποιήθηκε στο 61′, αλλά το σουτ του Καμπέτση πέρασε άουτ. Τελικά τη λύση έδωσε ο Μακέντα, ο οποίος στο 84′ έκανε το 1-0 σκοράροντας σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μανά, Ντίας, Μάρκος Πάουλο, Λουσέρο, Ρότσα (79′ Τσιγγάρας), Μαλής, Λιάβας (65′ Μπελεβώνης), Άργκους, Καμαρά, Ουίλιαν (72′ Μοράρ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Κότσαρης, Οικονόμου, Πούγγουρας, Παντελάκης, Θεοχάρης, Αποστολάκης, Στάικος, Τζανδάρης, Χατζηθεοδωρίδης (65′ Δώνης), Καμπετσής (68′ Μακέντα), Βέργος (74′ Εμμανουηλίδης).

Δείτε το πολύ όμορφο γκολ του Μακέντα:

Το πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός και έχασε ο Στάικος

Στο 43ο λεπτό ο Γουίλιαν μπήκε στην περιοχή του Παναθηναϊκού, έπεσε στον αγωνιστικό χώρο μετά από μαρκάρισμα του Οικονόμου, με τον Παναιτωλικό να ζητάει πέναλτι.

Δώνης: Πρέπει να διεκδικήσουμε το Κύπελλο

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο του ματς με τον Παναιτωλικό, ο Γιώργος Δώνης έθεσε τη διεκδίκηση του Κυπέλλου ως στόχο της ομάδας του. «Μας ενδιαφέρει ο θεσμός. Παρότι είναι όμιλος θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι. Είναι ένας τίτλος και πρέπει να τον διεκδικήσουμε», είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού στην Cosmote TV.

Όσον αφορά στον αγώνα σημείωσε πως «το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο. Δεν είχαμε τον ρυθμό που μπορούσαμε. Ο Παναιτωλικός έκανε κάποιες καλές ευκαιρίες. Όμως, μετά το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, πήραμε την κατοχή και φτάσαμε με πολλές αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Δίκαια φτάσαμε στη νίκη».

Δέλλας: Ο Παναθηναϊκός τιμώρησε τα δικά μας λάθη

Ο προπονητής του Παναιτωλικού, Τραϊανός Δέλλας, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό (1-0) τόνισε πως η ομάδα του θέλει να διεκδικήσει το Κύπελλο και ανέφερε ότι οι «πράσινοι» τιμώρησε τα λάθη της ομάδας του Αγρινίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο έλληνας τεχνικός στην κάμερα της Cosmote TV: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος και τιμώρησε τα δικά μας λάθη. Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που θέλουμε να διεκδικήσουμε».

Ντεμπούτο για Κώστα Αποστολάκη στο γήπεδο που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά ο πατέρας του

Στο γήπεδο που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά ο Στράτος Αποστολάκης, ο γιος του Κώστας, έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την «πράσινη» φανέλα, στην αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον Παναθηναϊκό. Σ’ αυτό το γήπεδο ο πρώην διεθνής άσος έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα και ουσιαστικά ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Έστειλε και επιστολή ο Άρης για ξένους διαιτητές

Η ΠΑΕ Αρης επιμένει στην πρόσκληση ξένων διαιτητών στους κρίσιμους αγώνες της ομάδας. Οι “κίτρινοι” της Θεσσαλονίκης, τον τελευταίο καιρό έχουν ξεκινήσει επαφές με την διοργανώτρια αρχή για ορισμό ξένων διαιτητών στα σημαντικά παιχνίδια.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η επιστολή της ΠΑΕ προς την ΚΕΔ, από την οποία ζητάει συνάντηση με τον πορτογάλο αρχιδιαιτητή, Βίτορ Μέλο Περέιρα. Οι ιθύνοντες του Αρη θέλουν να επαναλάβουν, αυτή τη φορά από κοντά, το αίτημά τους για τον ορισμό ξένων διαιτητών στα επερχόμενα ντέρμπι. Η ΠΑΕ Αρης σημειώνει ότι λαμβάνει τα μέτρα της, στο μέτρο του δυνατού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ισονομία και αξιώνει το ίδιο μέτρο όπως και οι άλλες τέσσερις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα