ΤΕΙ Σερρών: Στο φως νέες αποκαλύψεις για τον ''μιζαδόρο'' καθηγητή - Η καταγγελία φοιτητή από το 2012

Σάλο έχει προκαλέσει το σκάνδαλο στο ΤΕΙ Σερρών με τον χρηματισμό ενός καθηγητή προκειμένου να περάσει στο μάθημά του τους νεαρούς σπουδαστές.

Δεν λείπουν οι καταγγελίες φοιτητριών σύμφωνα με τις οποίες ζητούσε ως αντάλλαγμα να συνάψουν ερωτικές σχέσεις μαζί του, προκειμένου να τις περάσει στο μάθημα. Μάλιστα, η αστυνομία έχει στα χέρια της ακουστικό υλικό, από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Από το 2012 υπήρχε δημοσιοποιημένη καταγγελία στο γνωστό ιστότοπο edosafakelaki.org

για το σκάνδαλο στο ΑΤΕΙ Σερρών για τον συγκεκριμένο καθηγητή.

Ένας φοιτητής πριν από έξι χρόνια, κατήγγειλε στον ιστότοπο, πως τον Οκτώβριο του 2012 έδωσε 1.200 ευρώ φακελάκι στον καθηγητή του για να περάσει το μάθημα του και να πάρει πτυχίο.

Μάλιστα,ο ίδιος ανέφερε ότι ενώ γνώριζε πως είχε γράψει καλά, ο καθηγητής εξακολουθούσε να τον κόβει γιατί μάλλον ήθελε το φακελάκι του!
Η καταγγελία του φοιτητή:

«Η γνωστή ιστορία του καθηγητή που σίγουρα γνωρίζει η Ελλάδα. Είναι ένας καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Σερρών, που θέλει από τους φοιτητές να του κάνουν ένα μικρό "χρηματικό" δωράκι ( το 1/4 του μισθού του υποθέτω). Είμαι φοιτητής επι 9 χρόνια...ΓΙΑΤΙ??? Στο 4ο έτος κατάφερα να περάσω όλα τα μαθήματα εκτός από ένα!!!. Έλεγα μέσα μου "ένα μάθημα μου έμεινε!! θα το διαβάσω ένα εξάμηνο και θα το περάσω". Σε κάθε εξεταστική έδινα το μάθημα μου, αλλά.....με έκοβε. Γιατί? Επειδή δεν του έδωσα το φακελάκι του. προσπάθησα μήπως ...μήπως και καταφέρω να το βγάλω αλλά....μάταιη η προσπάθεια. Ζήτησα αναβαθμολόγηση του γραπτού μου αλλά μου είπε με ένα πολύ κρύο ύφος..... ότι και να κάνεις.... θα κοπείς. Μετά από 5 χρόνια, έχοντας δώσει για πολλοστή φορά, πέρασα με φακελάκι των 1200€! Δυστυχώς φέτος δεν θα βάλουμε πετρέλαιο...»

Ο καθηγητής συνελήφθη κατηγορούμενος για δωροληψία, καθώς φέρεται να αποσπούσε διάφορα ανταλλάγματα από σπουδαστές του Ιδρύματος, προκειμένου να περάσουν τα μαθήματά του. Ως άμεσοι συνεργοί του συνελήφθησαν δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου της ίδιας πόλης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατόπιν έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., την οποία προκάλεσαν καταγγελίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι τρεις συλληφθέντες είχαν ενταχθεί, με διακριτούς ρόλους, σε εγκληματική ομάδα και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, αποσπούσαν ανταλλάγματα από φοιτητές, τους οποίους ο καθηγητής έκρινε ως αποτυχόντες σε εξεταστέα μαθήματα.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή θα οδηγηθούν στον ανακριτή τόσο ο καθηγητής του ΤΕΙ όσο και δύο φροντιστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα