Κρέτσος για Αντετοκούνμπο: Ηχηρή «σφαλιάρα» σε όσους βγάζουν δηλητήριο ρατσισμού

Τα συγχαρητήρια αλλά και το μήνυμά του για τη νέα σπουδαία διάκριση που πέτυχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, κερδίζοντας τον τίτλο του MVP της σεζόν στο NBA, εξέφρασε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος.

Μιλώντας στο Πρακτορείο FM 104,9 ο κ. Κρέτσος έκανε λόγο για μία «σπουδαία ιστορία που δείχνει πραγματικά ότι οι πανανθρώπινες, οικουμενικές αξίες, της αγάπης, της

οικογενειακής αγάπης, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, είναι τόσο ισχυρές που υποκλίνεσαι απέναντι σε αυτό το μεγαλείο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πραγματικά συγκινήθηκα, βλέποντας το βίντεο από την τελετή απονομής, ο λόγος του Γιάννη -τον λέω Γιάννη, δεν τον γνωρίζω αλλά είναι ο δικός μας Γιάννης, γιατί είναι ένα σύμβολο ενός ανθρώπου ο οποίος δούλεψε πάρα πολύ σκληρά για να καταφέρει να πετύχει αυτό το οποίο πέτυχε, να είναι ο κορυφαίος παίκτης του παγκόσμιου μπάσκετ. Ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλους ορίζοντες, που τους έχτισε μόνος του με πάρα πολύ σκληρή δουλειά, ο οποίος όμως δεν ξέχασε και τις ρίζες του. Τις ρίζες του ως ένας άνθρωπος που μεγάλωσε σε φτωχή αλλά πολύ αξιοπρεπή οικογένεια στην Αθήνα, από τη Νιγηρία, θυμήθηκε τον πατέρα του, την οικογένειά του, τη χώρα του. Ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν, δεν έδειξε καμία διάθεση πραγματικά ενός ανθρώπου ο οποίος γοητεύεται από την επιτυχία, από τα χρήματα, από τη δόξα. Η στάση του σώματός του πραγματικά δείχνει έναν άνθρωπο πάνω απ’ όλα σεμνό και σπουδαίο.

Μια πολύ σπουδαία ιστορία και δείχνει πραγματικά ότι οι πανανθρώπινες, οικουμενικές αξίες, της αγάπης, της οικογενειακής αγάπης, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, είναι τόσο ισχυρές που υποκλίνεσαι απέναντι σε αυτό το μεγαλείο. Είναι κάτι που αξίζει να το δουν όλοι οι έλληνες αθλητές.

Και είναι μία πολύ ηχηρή «σφαλιάρα» και σε όσους ψήφισαν «όχι» το 2015 στο δικαίωμα των παιδιών των μεταναστών που μεγαλώνουν στην Ελλάδα, που αγαπούν την Ελλάδα, να είναι και αυτοί μέρος της ελληνικής κοινωνίας ισότιμα, να έχουν τη δυνατότητα του πολίτη και όσους βέβαια εξακολουθούν να βγάζουν αυτό το δηλητήριο του ρατσισμού από το στόμα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα