«Κρεμάει τα παπούτσια του» ο Τσάβι στο τέλος της σεζόν – Θα συνεχίσει ως προπονητής

Ο Τσάβι αποφάσισε να «κρεμάσει τα παπούτσια του» στο τέλος της σεζόν, βάζοντας τέλος σε «μία αξέχαστη διαδρομή που διήρκεσε 21 χρόνια».

Ο 39χρονος ισπανός μέσος, ο οποίος αγωνίζεται στην Αλ Σαντ του Κατάρ, έχει πανηγυρίσει οκτώ τίτλους στη La Liga και τέσσερα τρόπαια Champions League φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Ο κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 με την Εθνική Ισπανίας θα ακολουθήσει καριέρα προπονητή, παραδεχόμενος

ότι «περιμένω με αγωνία να δω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον».

«Αυτά που έχω πετύχει τις τελευταίες δύο δεκαετίες αποτελούν προνόμιο για μένα» είπε και πρόσθεσε: «Ως εκ τούτου, θεωρώ πως είναι καθήκον μου να πάρω την πρωτοβουλία μέσα στο γήπεδο και να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο, όπου είναι δυνατόν».

Σε μια δήλωση που φέρεται να έκανε στην ισπανική εφημερίδα As, αναφέρει: «Η φιλοσοφία μου ως προπονητής αντικατοπτρίζει το ύφος που αναπτύξαμε εδώ και πολλά χρόνια υπό την επιρροή του Γιόχαν Κρόιφ και της Μασία και σχετίζεται με τον τρόπο που παίζει ποδόσφαιρο η Μπαρτσελόνα.

Μου αρέσει να βλέπω τις ομάδες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλία στο γήπεδο, να παίζουν επιθετικά και να επιστρέφουν στην ουσία όσων αγαπάμε όλοι από την παιδική ηλικία μας: το ποδόσφαιρο κατοχής».

Ο Τσάβι, ο οποίος πέτυχε 13 γκολ σε 133 συμμετοχές με τη «φούρια ρόχα», αποχώρησε το 2015 από την Μπαρτσελόνα και εντάχθηκε στο δυναμικό της Αλ Σαντ, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα