Το παρασκήνιο της παραίτησης Ιωνά και το μέλλον του Αρχηγού

Το παρασκήνιο της παραίτησης του Υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά και το τι θα γίνει με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ανέλυσε ο δημοσιογράφος του ΣΙΓΜΑ, Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ΣΙΓΜΑ, στο παρόν στάδιο θα γίνει μόνο κάλυψη της θέσης του Υπουργού Δικαιοσύνης. Αυτή θα γίνει είτε με πρόσωπο που δεν θα φορά την κομματική μπέρτα, είτε εκ των έσω με έναν Υπουργό να αναλαμβάνει για λίγους μήνες και το Υπουργείο Δικαιοσύνης,

με φαβορί τον Σάββα Αγγελίδη.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός φαίνεται πως επιζητά δυναμικές παρεμβάσεις από τον Πρόεδρο σε όλα τα επίπεδα, για να αλλάξει το σκηνικό που υπάρχει.

Η έκφραση που ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του ΔΗΣΥ στο ΣΙΓΜΑ είναι η εξής: " Βιώνουμε ίσως την χειρότερη στιγμή της 6ετίας"

35 λεπτά ήταν αρκετά για τον Αβέρωφ Νεοφύτου για να μεταφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το επικοινωνιακό σκηνικό που έχει δημιουργηθεί.

- Σημείο 1: Δεν γίνεται να μην αναλαμβάνονται οι ευθύνες και στην πράξη εκτός από τα λόγια.

- Σημείο 2: Τίθεται θέμα γενικού λίφτιγκ στην ηγεσία της Αστυνομίας

- Σημείο 3: Ποιο έτοιμο κράτος με όλα τα απαραίτητα "όπλα" στη φαρέτρα για αντιμετώπιση ακόμη και ακραίων γεγονότων όπως αυτό που βιώνουμε.

- Σημείο 4: Απαιτείται συντονισμός και διαχείριση.

Η κρίση που προκάλεσε το κεφάλαιο «Ορέστης», προκάλεσε αναπόφευκτα ζητήματα στον ΔΗΣΥ λίγο πριν τις εκλογές.

Στη Πινδάρου, λένε ότι είναι χρυσή ευκαιρία για έναν ευρύτερο ανασχηματισμό που θα προκαλούσε αίσθηση, ώστε να ανατραπεί ο αρνητικός αντίκτυπος που υπάρχει και, παράλληλα, θα έστελνε μήνυμα επανεκκίνησης.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δοκιμάζεται η κυβέρνηση

1. Με τα ζητήματα δικαιοσύνης

2. Ο απόηχος του Συνεργατισμού

3. Τις δολοφονίες του «Ορέστη»

Ο Ιωνάς Νικολάου κάνει λόγο για μη ενημέρωση του, ωστόσο μετά από έρευνα του ΣΙΓΜΑ, τα τελευταία 20 χρόνια κάθε βδομάδα πραγματοποιείται σύσκεψη στο Αρχηγείο υπό τον Αρχηγό και με τη συμμετοχή όλων των αστυνομικών διευθυντών ή των βοηθών αστυνομικών διευθυντών.

Στη σύσκεψη ο κάθε αστυνομικός διευθυντής ή βοηθός παρουσιάζει τα προβλήματα και τις υποθέσεις που έχει υπό διερεύνηση.

Στην σύσκεψη μετέχουν και οι διοικητές ή υποδιοικητές των μονάδων, δηλαδή της ΜΜΑΔ της ΥΚΑΝ αλλά και της υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Επιπρόσθετα, καλείται και ο υπεύθυνος της υπηρεσίας ΓΣΠ (Γραφείου Συλλογής Πληροφοριών), ο οποίος ενημερώνει απευθείας την ηγεσία της Αστυνομίας.

Στην σύσκεψη, ο Αρχηγός αφού ακούσει, δίδει οδηγίες για τις προτεραιότητες.

Αυτό σημαίνει ότι ο Αρχηγός θα πρέπει να είναι ενήμερος για τις εξαφανίσεις και την πορεία των ερευνών.

Κατά προτεραιότητα, συζητούνται θέματα τρομοκρατίας, εγκλήματος αλλά και εξαφανίσεων.

Ακολουθεί μηνιαία σύσκεψη με την συμμετοχή των προαναφερθέντων.

Στο Αρχηγείο υπάρχει νομικό τμήμα, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβουλεύει την ηγεσία για νομικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν σε διάφορα θέματα που μπορεί να υπάρχει ασάφεια.

Τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, οι συσκέψεις ήταν ελάχιστες.

Το ερώτημα που τίθεται είναι ένα. Ποια ήταν η ενημέρωση που δόθηκε και ποιες οι οδηγίες σε ανώτατο επίπεδο για τις πολλές και με μεγάλη συχνότητα εξαφανίσεις το τελευταίο διάστημα;

Keywords
Τυχαία Θέματα