Κούγιας για την τραγωδία στο Αίγιο: Αστυνομικοί προσπάθησαν να «μπλέξουν» τον 28χρονο οδηγό (video)

Ο γνωστός ποινικολόγος παραδέχθηκε ότι… «υπήρξε παλαιότερη εμπλοκή του 28χρονου οδηγού», με καταδίωξη από αστυνομικούς, αλλά συμπλήρωσε ότι έχει αθωωθεί για την συγκεκριμένη υπόθεσηΌπως είπε ο κ. Κούγιας, «πολλές φορές οι αστυνομικοί παρουσιάζουν τα πράγματα διαφορετικά», κάνοντας λόγο για επηρμένη στάση των ένστολων στον έλεγχο, που προκάλεσε την αντίδραση του νεαρού τότε άνδρα

Ο Αλέξης Κούγιας παραδέχθηκε ότι… «υπήρξε παλαιότερη εμπλοκή του 28χρονου οδηγού – που παρέσυρε και σκότωσε γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο – με την Δικαιοσύνη,

όπως αναφέρει ο Τύπος» και συμπλήρωσε, όμως, «ότι δεν υπάρχει εκκρεμότητα, καθώς έχει υπάρξει απόφαση δικαστηρίου που αθωώνει τον πελάτη μου».

Ο γνωστό ποινικολόγος μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» για την συγκεκριμένη τραγωδία. Σύμφωνα με τις σχετικές αποκαλύψεις, το 2016 ο τότε 25χρονος, υπήρξε πρωταγωνιστής σε καταδίωξη από αστυνομικούς, στην Αθήνα. Ο νεαρός οδηγός, σύμφωνα με όσα έλεγαν οι αστυνομικοί, «δεν είχε σταματήσει σε υπόδειξη τους για έλεγχο, αναπτύσσοντας ταχύτητα για να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας από τους αστυνομικούς. Αργότερα εντοπίστηκε, συνελήφθη και σε κατ΄ οίκον έρευνα τότε είχε βρεθεί ένα όπλο που κατείχε παρανόμως, καθώς και ναρκωτικές ουσίες».

Όπως είπε ο κ. Κούγιας στον ΑΝΤ1, «πολλές φορές οι αστυνομικοί παρουσιάζουν τα πράγματα διαφορετικά», κάνοντας λόγο για επηρμένη στάση των ένστολων στον έλεγχο, που προκάλεσε την αντίδραση του νεαρού τότε άνδρα, ο οποίος «είναι ένας νέος από το Μενίδι και αντέδρασε…», όπως τόνισε ο συνήγορος του.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ποινικολόγος, η υπόθεση έχει κριθεί από τα δικαστήρια, «όχι απλώς αθωώνοντας τον νεαρό, αλλά λίγο έλειψε να βρεθούν οι αστυνομικοί στο εδώλιο για όσα υποστήριζαν», καθώς όπως είπε ουσιαστικά προσπάθησαν να μπλέξουν τον νεαρό οδηγό, αποδίδοντας του ενέργειες τις οποίες ουδέποτε έκανε.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, η πρόταση σε διάλογο με την οικογένεια των θυμάτων για εξωδικαστικό συμβιβασμό, έγινε δεδομένης της παραδοχής από την πρώτη στιγμή της υπαιτιότητας του 28χρονου για την τραγωδία με τον θάνατο γιαγιάς και εγγονού και προς αποφυγή της πολύχρονης ταλαιπωρίας μιας δικαστικής διένεξης.

Πηγή: ANT1

Keywords
Τυχαία Θέματα