Κορονοϊός: Ξεκίνησε η τρίτη φάση των δοκιμών και για το εμβόλιο της «Johnson & Jonhson»

Στα… σκαριά είναι η πειραματική δοκιμή του εμβολίου για τον κορονοϊό και από τη «Johnson & Johnson», όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (16/11). Η φαρμακευτική εταιρεία προγραμματίζει, μάλιστα, τον εμβολιασμό 6.000 εθελοντών στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι «Financial Times», αν και η εταιρεία είναι θυγατρική της φαρμακευτικής που εδρεύει στο

Νιου Τζέρσεϊ αναμένεται να προχωρήσει την πειραματική χορήγηση του εμβολίου σε 6.000 εθελοντές. Έτσι λοιπόν, η Johnson & Jonhson περνάει στη γ’ φάση της έρευνάς της, η οποία περιλαμβάνει χορήγηση του εμβολίου σε δύο δόσεις.

Πώς λειτουργεί το εμβόλιο 

Το συγκεκριμένο εμβόλιο χρησιμοποιεί έναν αδενοϊό, έτσι ώστε να μεταφέρει την ανοσοποιητική πρωτεΐνη στο ανθρώπινο σώμα. Πρόκειται για το τρίτο εμβόλιο που μπαίνει στην τελευταία φάση των δοκιμών στη Μεγάλη Βρετανία, μετά την αμερικανική «Novavax» και εκείνο που αναπτύσσεται σε συνεργασία «Astrazeneca» και Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

5 Latest Facts About Johnson & Johnson’s Investigational COVID-19 Vaccine https://t.co/6PkUKckScl

— Joseph Fischer (@Jofischer007) November 16, 2020


Τι αναφέρουν οι ειδικοί της εταιρείας

Στο μεταξύ ο επικεφαλής ερευνητής των δοκιμών της Johnson & Johnson στη Μεγάλη Βρετανία, Σαούλ Φάουστ, τόνισε ότι «όλα τα εμβόλια που βρίσκονται υπό δοκιμή λειτουργούν με το να ενεργοποιούν ανοσοποιητική απόκριση στο ίδιο σημείο του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε και το εμβόλιο RNA στα πρώτα ενδιάμεσα αποτελέσματα».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της ομάδας για το εμβόλιο στη χώρα Κέιτ Μπίνγκχαμ τόνισε ότι η δοκιμή αποτελεί μέρος μια ευρύτερης προσπάθειας να διασφαλιστεί η πρόσβαση σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο το συντομότερο δυνατό. 

Επιπλέον, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πολλά εμβόλια χρειάζονται εδώ στη Μεγάλη Βρετανία και παγκοσμίως, αν θέλουμε να διασφαλίσουμε πως μπορούμε να προσφέρουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για όλο τον πληθυσμό. Θα συνεχίσω να προτρέπω τους ανθρώπους να εγγράφονται στις δοκιμές για τα εμβόλια».

Johnson & Johnson starts trial of single-dose COVID-19 vaccine https://t.co/K5am7VL0H8 via @cbsmoneywatch

— Gretchen (@livegreenordie) November 16, 2020


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, την παρασκευή εμβολίου με 94,5% αποτελεσματικότητα ανακοίνωσε η «Moderna»… Τα αποτελέσματα της «Moderna» έρχονται να προστεθούν στα ενθαρρυντικά συμπεράσματα που προέκυψαν την προηγούμενη εβδομάδα από τις κλινικές δοκιμές ενός άλλου υπό δοκιμή εμβολίου, αυτό των εταιρειών «Pfizer» και «BioNTech», τα οποία έδειξαν αποτελεσματικότητα 90%.

Σημειώνεται πως η «Sanofi», που βρίσκεται στο 3ο στάδιο δοκιμής εμβολίου, ανακοίνωσε ότι το δικό της μπορεί να διατηρηθεί και στο ψυγείο, όπως αυτό της γρίπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα