Κορονοϊός: Τρίτος θάνατος μέσα σε λίγες ώρες – Κατέληξε 59χρονος, στους 347 οι νεκροί

Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 347.

Ο ασθενής που κατέληξε το βράδυ της Δευτέρας (21/9) είναι ένας 59χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Πρόκειται για τον τρίτο θάνατο που ανακοινώνεται μέσα σε λίγες ώρες.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως κατέληξαν άλλα δύο άτομα, ένας 25χρονος, ο οποίος έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα και μία ηλικιωμένη γυναίκα 90 ετών. Και οι δύο νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Νωρίτερα από τον ΕΟΔΥ

είχαν γίνει γνωστοί έξι νέοι θάνατοι.

Αρνητικό ρεκόρ με 453 νέα κρούσματα, «φλέγεται» η Αττική – 79 διασωληνωμένοι

Υπενθυμίζεται πως τo απόγευμα της Δευτέρας (21/09), ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 453 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου, όπου συνολικά θετικοί είναι 243 πρόσφυγες).

Επίσης, από τα νέα περιστατικά, τα 174 σημειώθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε 25 είναι τα εισαγόμενα κρούσματα. Σε Αττική (174) και Λέσβο καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός. Το ανησυχητικό είναι πως οι 79 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι.

Ο «χάρτης» των νέων κρουσμάτων

Η Αττική καταγράφει και πάλι τριψήφια νούμερα και συγκεκριμένα 174 από τα 453 νέα, ενώ η Λέσβος έχει 184, όλα συνδεόμενα με το ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ. Σημειώστε ότι 18 κρούσματα είχαμε και στα Τρίκαλα, ενώ 19 βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός: Σήμερα, 21/09/2020, δηλώθηκαν 453 επιπλέον κρούσματα. Από τα 426 εγχώρια κρούσματα, τα 195 συνδέονται με γνωστές συρροές. Από αυτές, οι 184 συνδέονται με το ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ

Αναλυτικότερα:

– 25 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

– 174 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης (εκ των οποίων αναφέρει ταξίδι στη Χαλκιδική)

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κοζάνης

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 184 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, όλα συνδεόμενα με το ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

– 18 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων εκ των 3 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

– 19 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Αυτές είναι οι επτά περιοχές της Αττικής που είναι στο «κόκκινο»

Σύμφωνα και με ρεπορτάζ του «Mega», «κόκκινες» περιοχές στην Αττική, καθώς συγκεντρώνουν τα περισσότερα κρούσματα θεωρούνται τα Πετράλωνα, η Κυψέλη, το Περιστέρι, τα Σεπόλια, η Πλατεία Αττικής, το Φάληρο και η Καλλιθέα.

Μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων είναι αλλοδαποί. Ενδεικτικό αυτού ότι στο «Σωτηρία» 25% κλινών Covid καταλαμβάνεται από αλλοδαπούς, ενώ στον «Ευαγγελισμό» το αντίστοιχο ποσοστό είναι 50-55%.

Πλέον η κυβέρνηση εξετάζει η λύση να είναι τα ξενοδοχεία καραντίνας, καθώς στην πλειοψηφία τους οι αλλοδαποί που νοσηλεύονται δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα, και οι γιατροί τους κρατούν στα νοσοκομεία για να αποφύγουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 453 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου) και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15595, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2618 (16.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6592 (42.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 181 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 344 θανάτους συνολικά στη χώρα. 128 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Συναγερμός στη Λέσβο: 243 κρούσματα κορονοϊού στη δομή μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λέσβο, καθώς βρέθηκαν 243 κρούσματα κορονοϊού στον νέο καταυλισμό προσφύγων στο Καρά Τεπέ. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στα στοιχεία που θα ανακοινώσει το απόγευμα της Δευτέρας (21/09) ο ΕΟΔΥ αναμένεται να αποτυπωθούν αυτά τα 243 κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, συνολικά έχουν διενεργηθεί 7.064 έλεγχοι σε αιτούντες άσυλο που εισήλθαν στην δομή, από τους οποίους προέκυψαν και τα 243 κρούσματα.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θετικών στον κορονοϊό είναι τα 24 έτη, ενώ όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρόκειται κατά κανόνα για ασυμπτωματικούς, ενώ σε τεστ υποβλήθηκαν ακόμη 160 αστυνομικοί και μέλη του διοικητικού προσωπικού της μονάδας, οι οποίοι είναι όλοι αρνητικοί.

«Στις αρχές Σεπτεμβρίου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα που προκλήθηκε στη Λέσβο μετά τα γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας. Σημειώνω ότι κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τέστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή. Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τέστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορονοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς. Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τέστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα