Κορονοϊος: Στους 123 οι νεκροί στη χώρα – Κατέληξαν δυο άνδρες σε ΑΧΕΠΑ και Ερυθρό

Στους 123 έφτασε ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον κορονοϊό, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξαν τις τελευταίες ώρες δυο άνδρες.

Ένας ασθενής 88 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ με υποκείμενα νοσήματα (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, υπερλιπιδαιμία) εξέπνευσε στις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης (23/04)… 

Την Τετάρτη (22/04) ήταν, ωστόσο, ημέρα αισιοδοξίας, καθώς για πρώτη φορά μετά από το χτύπημα του κορονοϊού

στην Ελλάδα, κανένας συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του.

Τα ευχάριστα νέα ανακοινώθηκαν από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρη Τσιόδρα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αριθμοί παρουσιάζονται αισθητά μειωμένοι σε όλα τα επίπεδα το τελευταίο 24ωρο, καθώς για πρώτη φορά από τις 10 Μαρτίου είχαμε μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων, με τον κ. Τσιόδρα να ανακοινώνει επτά νέες περιπτώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, συνολικά οι άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί στον ιό στην Ελλάδα ανέρχονται στους 2.408. Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, από αυτούς το 56% είναι άνδρες. 573 περιπτώσεις συνδέονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό και 1.124 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κατά την ενημέρωση των πολιτών για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, έγινε γνωστό ότι 55 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 67 έτη, 15 από τους 55 είναι γυναίκες, ενώ το 86% όσων βρίσκονται στην εντατική πάσχουν από κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Την ίδια ώρα, 51 συμπολίτες μας βγήκαν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο δεν υπήρξε κανένας θάνατος από τον κορονοϊό και οι νεκροί εξακολουθούν να ανέρχονται στους 121. Από αυτούς οι 32 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία τους ήταν τα 74 έτη και το 91% είτε είχε κάποιο επικείμενο νόσημα είτε ήταν ηλικιωμένος.

Πηγή: Κορονοϊος: Στους 123 οι νεκροί στη χώρα – Κατέληξαν δυο άνδρες σε ΑΧΕΠΑ και Ερυθρό - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα