Έκκληση ΠΟΥ σε ΗΠΑ: Αναθεωρήστε την απόφαση για αναστολή χρηματοδότησης – Για να σωθούν ζωές

Κάλεσμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναθεωρήσει την απόφασή της να παγώσει τη χρηματοδότηση προς τον Οργανισμό και να υποστηρίξει το έργο του για «να σωθούν ζωές» απηύθυνε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει τον ΠΟΥ, είναι η χώρα που προσφέρει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση. Το εκτιμάμε αυτό, το θεωρούμε πολύτιμο», τόνισε.

Σημειώνοντας πως η αμερικανική χρηματοδότηση

είχε επίσης συμβάλλει να βελτιωθεί το σύστημα υγείας στην πατρίδα του, την Αιθιοπία, την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας, ο επικεφαλής του ΠΟΥ υπογράμμισε ότι ξέρει από πρώτο χέρι πόσο μεγάλη σημασία έχει.

«Ελπίζω οι ΗΠΑ να το πιστέψουν πως αυτή είναι μια σημαντική επένδυση, όχι μόνο για να προσφερθεί βοήθεια σε άλλους, αλλά και για να μείνουν ασφαλείς οι ίδιες», εξήγησε. «Ελπίζω λοιπόν ότι το πάγωμα της χρηματοδότησης θα επανεξεταστεί και ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν ξανά το έργο του ΠΟΥ, θα συνεχίσουν να σώζουν ζωές», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, που έχει αναστείλει προσωρινά τη μετανάστευση προς τις ΗΠΑ λόγω του κορονοϊού για να «προστατευθούν οι θέσεις εργασίας» στη χώρα του, είχε σταματήσει τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, λέγοντας ότι «τα έκανε μαντάρα».

Ο ΠΟΥ πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι «δεν κρύψαμε τίποτα από τις ΗΠΑ» και προτρέποντας τον αμερικανό πρόεδρο να «μην πολιτικοποιεί τον ιό».

Σε σχέση με την Κίνα, ο ΠΟΥ έκανε σαφές ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κορονοϊός κατασκευάστηκε σε εργαστήριο, ενώ προειδοποίησε για «αναζωπυρώσεις» της πανδημίας αν τα μέτρα χαλαρώσουν υπερβολικά γρήγορα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua

Πηγή: Έκκληση ΠΟΥ σε ΗΠΑ: Αναθεωρήστε την απόφαση για αναστολή χρηματοδότησης – Για να σωθούν ζωές - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα