Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» η Αττική – Ποια είναι τα νέα μέτρα που εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Αύριο Τρίτη (15/9) θα αποφασίσει η κυβέρνηση ποια από τα νέα μέτρα που εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι θα εφαρμοστούν σε δήμους στην Αττική, περιοχή που συνεχίζει να βρίσκεται στο «κόκκινο», με τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 100 καθημερινά.

Από τα 180 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Δευτέρα (14/9), τα 102 εντοπίζονται στην Αττική, χτυπώντας «καμπανάκι» και προκαλώντας ανησυχία στους

ειδικούς. Οι πιο επιβαρυμένες περιοχές, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς και η Κηφισιά.

Τα νέα μέτρα που αναμένεται να εισηγηθεί στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η επιστημονική επιτροπή, η οποία συνεδρίασε απόψε, αφορούν τον μέγιστο αριθμό ατόμων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης, ο οποίος δεν θα ξεπερνά τα τέσσερα άτομα, αλλά και τον αριθμό συμμετεχόντων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι, βαφτίσια, κηδείες, που θα γίνονται το πολύ 20 με άτομα.

Παράλληλα οι ειδικοί εισηγούνται τη διακοπή λειτουργίας μεγάλων συναυλιακών χώρων. Η εισήγηση θα αφορά στο κέντρο της Αθήνας, αλλά πιθανώς και άλλες περιοχές της Αττικής με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, χωρίς ακόμη αυτό να είναι σαφές.

Δεν αποκλείεται ακόμη, ακόμα, να προταθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, ενώ, παράλληλα, εξετάζεται και η επιβολή του κυλιόμενου ωραρίου εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από τον πρωθυπουργό και θα ανακοινωθούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Σημειώνεται ότι την είδηση για τη λήψη νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού προανήγγειλε το πρωί ο Βασίλης Κικίλιας και επιβεβαίωσε ο Στέλιος Πέτσας το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Keywords
Τυχαία Θέματα