Κορονοϊός: Σε μεταλλικό φέρετρο κηδεύτηκε ο 42χρονος γερμανός καθηγητής στην Κρήτη

Με μόνο έναν φίλο του παρόντα και σε μεταλλικό φέρετρο κηδεύτηκε στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου την Πέμπτη 26 Μαρτίου o 42χρονος γερμανός καθηγητής που νικήθηκε από τον κορονοϊό στην Κρήτη.

Ο 42χρονος «έφυγε» ξαφνικά, μετά από επιπλοκές που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Η σορός του 42χρονου καθηγητή αρχικά είχε μεταφερθεί στο νεκροτομείο το οποίο

τέθηκε σε ολιγόωρη καραντίνα. Δεν έγινε νεκροψία – νεκροτομή καθώς από το νόμο απαγορεύεται η διενέργειά της σε άνθρωπο που έχει πεθάνει από τέτοιου είδους ιούς.
Η οικογένεια του Γερμανού είχε έρθει σε επαφή με γραφείο τελετών στην Κρήτη, μέσω της Γερμανικής πρεσβείας, το οποίο πήγε στο νεκροτομείο για να προχωρήσουν στην προετοιμασία της σορού.

Απαγορεύεται ο επαναπατρισμός – Πότε μπορεί ν’ ανοιχτεί ο τάφος

Εξαιτίας της αιτίας του θανάτου του 42χρονου Γερμανού καθηγητή απαγορεύτηκε από την πρώτη στιγμή ο επαναπατρισμός του με αποτέλεσμα να ταφεί στον τόπο όπου πέθανε.

«Πήγαμε βάσει νόμου που είναι ξεκάθαρος. Απαγορεύεται ο επαναπατρισμός του. Μάλιστα, υπάρχουν και διαφοροποιήσεις στις διαδικασίες της ταφής. Για παράδειγμα το μεταλλικό φέρετρο μπήκε στον τάφο αλλά δεν σκεπάστηκε με τσιμεντένιες πλάκες όπως γίνεται συνήθως. Αντιθέτως, σκεπάστηκε μόνο με χώμα», είπε ο ιδιοκτήτης του γραφείου Τελετών. Μάλιστα πρόσθεσε ότι «ο συγκεκριμένος τάφος δεν θα ανοίξει σε τρία χρόνια αλλά θα πρέπει να παραμείνει κλειστός για δέκα χρόνια».

(Με πληροφορίες από Cretapost.gr)

Πηγή: Κορονοϊός: Σε μεταλλικό φέρετρο κηδεύτηκε ο 42χρονος γερμανός καθηγητής στην Κρήτη - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα