Κορονοϊός: Σε μερικό lockdown έως τέλος Νοεμβρίου η Γερμανία – Τι ανακοίνωσε η Μέρκελ

Μερικό «lockdown» από την προσεχή Δευτέρα (02/11) και έως το τέλος του μήνα για όλη τη Γερμανία αποφάσισαν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (28/10) η Άγκελα Μέρκελ, καλώντας τους πολίτες σε μια «μεγάλη εθνική προσπάθεια». Κάτι που περίμεναν στην Γερμανία.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, που το Σάββατο (24/10) είχε καλέσει να κόσμο να περιορίσει τα ταξίδια και τις κοινωνικές επαφές, έκανε λόγο για μια «πολύ δύσκολη μέρα» και, ανακοινώνοντας τα νέα

μέτρα περιορισμού, μίλησε για εκθετική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του κορονοϊού, ενώ τόνισε ότι «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να δράσουμε – και μάλιστα τώρα».

Coronavirus: l’Allemagne va commencer une “ lumière de verrouillage ” à partir du 2 novembre, déclare Angela Merkel https://t.co/C0wFMUCplJ

— FR24 NEWS (@FR24NewsFrance) October 28, 2020

«Ομοσπονδία και κρατίδια έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία, την εργασία και την οικονομική κατάσταση των ανθρώπων», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψή της με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, από την προσεχή Δευτέρα κλείνουν όλες οι επιχειρήσεις εστίασης και θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούν πελάτες μόνο με προϊόντα σε πακέτο. Σχολεία, παιδικοί σταθμοί, επιχειρήσεις χονδρικού και λιανικού εμπορίου θα παραμείνουν σε λειτουργία, ενώ θα επιτρέπεται η συνάντηση έως δέκα ατόμων, τα οποία ωστόσο θα προέρχονται από το πολύ δύο νοικοκυριά.

Chancellor Merkel says German officials have agreed to a 4-week shutdown of restaurants, bars, cinemas, theaters and other leisure facilities in a bid to curb a sharp rise in coronavirus infections. https://t.co/UmFWvpYVIi

— Breaking News (@BreakingNews) October 28, 2020


Στα ξενοδοχεία δεν θα επιτρέπεται η διανυκτέρευση τουριστών από το εξωτερικό, παρά μόνο για έκτακτες περιπτώσεις, ενώ η πολιτεία ζητά και πάλι από τους πολίτες να αποφύγουν κάθε «μη απαραίτητο» ταξίδι. Ποδοσφαιρικοί αγώνες της Bundesliga θα διεξάγονται χωρίς θεατές. Η γενική κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου σε δύο εβδομάδες, διευκρίνισε η Άγκελα Μέρκελ.

Όπως ανακοίνωσε η καγκελάριος, θα υπάρξει και νέα έκτακτη ενίσχυση των επαγγελματιών οι οποίοι θα πληγούν από τους νέους περιορισμούς. Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς είχε, σύμφωνα με την «Bilb», αναφερθεί σε αναπλήρωση του τζίρου των μικρών επιχειρήσεων στο 75% και των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στο 70%. Το κόστος για το κράτος θα ανέλθει σε 7-10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Coronavirus, parziale lockdown in Germania dal 2 novembre. Merkel: “Misure dure, fallito il… https://t.co/SWFpU2SSGA

— infoitesteri (@infoitesteri) October 28, 2020

Otra socialcomunista, verdad Casado!!.Merkel propondrá hoy cerrar los bares y restaurantes en toda Alemania para contener la segunda ola del coronavirus https://t.co/vtxodhSDoq vía @expansioncom

— Máximo Daza Ramos (@daza_maximo) October 28, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα