Κορονοϊός: Πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων λαμβάνει ο Τραμπ – Αισθάνεται κόπωση (video)

Μια πειραματική θεραπεία για την Covid-19, με πολυκλωνικά αντισώματα λαμβάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που διαγνώστηκε, όπως και η Μελάνια με κορονοϊό.

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει «υψηλό ηθικό» μολονότι αισθάνεται κόπωση, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο γιατρός του Λευκού Οίκου.

«Σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος παραμένει κουρασμένος αλλά έχει υψηλό ηθικό», ανέφερε ο Σον Κόνλεϊ, ο γιατρός του αμερικανικού προέδρου σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε. Πρόσθεσε ότι του χορήγησε μια δόση από το πειραματικό

κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε μικρό αριθμό ασθενών.

Οι ειδικοί εξετάζουν τον πρόεδρο και θα κάνουν συστάσεις για «τα επόμενα στάδια», σημείωσε ο Δρ Κόνλεϊ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Μελάνια Τραμπ έχει «ελαφρύ βήχα και πονοκέφαλο».

Ο γιατρός δεν διευκρίνισε πιο συγκεκριμένα τα συμπτώματα του αμερικανού προέδρου, πέραν της κόπωσης.

Εκτός από το φάρμακο αυτό ο Τραμπ λαμβάνει επίσης ψευδάργυρο, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μελατονίνη και ασπιρίνη.

Αναβάλλονται ή θα γίνουν διαδικτυακά οι προεκλογικές συγκεντρώσεις

Τα πάνω κάτω τόσο στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, όσο και στην καθημερινότητα εκατοντάδων ανθρώπων έχει φέρει η είδηση της μόλυνσης από κορονοϊό του αμερικανού προέδρου και της συζύγου του, Μελάνια, προκαλώντας… πανικό.

Οι αρχές στο Νιου Τζέρσεϊ και τη Μινεσότα προέτρεψαν το βράδυ της Παρασκευής εκατοντάδες ανθρώπους να υποβληθούν σε τεστ για τον νέο κορονοϊό, επειδή παρέστησαν σε δύο προεκλογικές εκδηλώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το τελευταίο 48ωρο.

Σύμφωνα με το προεκλογικό επιτελείο του προέδρου, όλες οι προγραμματισμένες προεκλογικές εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετείχε εντός των επόμενων ημερών θα διεξαχθούν διαδικτυακά ή θα αναβληθούν προσωρινά.

Ο Μπιλ Στίβεν, ένας εκπρόσωπος της εκστρατείας των Ρεπουμπλικάνων, διευκρίνισε ότι αναβάλλονται επίσης προσωρινά και όλες οι εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετείχαν μέλη της οικογένειας Τραμπ. Αντιθέτως, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, που βρέθηκε αρνητικός στον νέο κορονοϊό, θα συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα