Κορονοϊός: Κλειστό το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης – Απολύμανση στο δημαρχείο (video)

Σε εφαρμογή μπαίνουν τα πρώτα μέτρα πρόληψης μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, κλειστό για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει αύριο, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, το 105ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης, σχολείο όπου, σύμφωνα με πληροφορίες

που επικαλείται το alfavita.gr, εκεί φοιτά ο γιος της 38χρονης που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό.

Παράλληλα, άνδρες με ειδικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει στολή και μάσκα ψέκασαν με απολυμαντικό υλικό χώρους που βρίσκονται στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στις οικονομικές υπηρεσίες.

Η διαδικασία  είναι άγνωστο αν θα ολοκληρωθεί σήμερα, Τετάρτη σε όλες τις εγκαταστάσεις του κτηρίου.

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Δεν είμαστε σε καμία καραντίνα

«Δεν είμαστε σε καμία καραντίνα. Έλαχε να εκδηλωθεί στην πόλη μας το πρώτο κρούσμα του ιού και έπρεπε να προχωρήσουμε άμεσα στα όποια μέτρα και στο βαθμό που μας αναλογούν».

Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο με αφορμή την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος του κορονοϊού στην πόλη.

«Ως δήμος είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα να συνδράμουμε στο έργο του αρμόδιου υπουργείου όποτε, όπου και αν μας ζητηθεί. Η ενημέρωση των πολιτών πρέπει να γίνεται απολύτως υπεύθυνα από τους αρμόδιους φορείς. Απαιτείται διαχείριση χωρίς κανένα πανικό», πρόσθεσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Ήδη προχωρήσαμε στην προληπτική απολύμανση των χώρων του δημαρχείου και προχωρούμε από αύριο σε όλα τα δημοτικά κτήρια. Είμαστε έτοιμοι από αύριο για τη διανομή φυλλαδίων και δράσεις ενημέρωσης των δημοτών. Αναβάλαμε όποιες αυριανές εκδηλώσεις και δράσεις για να αποφύγουμε μεγάλες συναθροίσεις. Προχωράμε επίσης σε συμπληρωματική προμήθεια ατομικών μέτρων προστασίας», συνέχισε, αναφερόμενος στα μέτρα που προτίθεται να λάβει ο δήμος ούτως ώστε να αποκλειστεί η εξάπλωση του ιού.

Διαβεβαίωσε τέλος πως «όπως και σήμερα, έτσι και αύριο, θα είμαστε στα πόστα μας. Για τις ενέργειες και τις αποφάσεις του δήμου, όποιες μελλοντικές αποφάσεις, θα είστε όλοι ενήμεροι».

 

Υπουργείο Υγείας: Εντοπίστηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη που διαγνώστηκε με κορονοϊό

Στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κοροναϊού στη χώρα, αναφέρεται το υπουργείο Υγείας σε ενημέρωσή του.

Ο στόχος ήταν, όπως επισημαίνεται, η αποφυγή διασποράς του ιού, και για να επιτευχθεί αυτό έγιναν τα παρακάτω:

– Ιχνηλάτηση επαφών – με βάση ειδικό αλγόριθμο – της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από την Ιταλία.

– Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα, να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνιστάται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.

– Έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται.

Το προφίλ της 38χρονης – Σε απομόνωση 15 άτομα του κύκλου της

Μία γυναίκα 38 ετών είναι το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα και όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για άτομο που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Μιλάνο, ενώ νοσηλεύεται, σε καλή κατάσταση, στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Είναι επιχειρηματίας από τον χώρο της μόδας, μητέρα ενός παιδιού και είχε πάει στην Ιταλία για επαγγελματικούς λόγους.

Την ίδια ώρα, υπό στενή ιατρική παρακολούθηση βρίσκονται 15 άτομα του στενού κύκλου της 38χρονης.

Σύμφωνα με το «grtimes.gr», η 38χρονη μητέρα ασχολείται με τα κοινά στη Θεσσαλονίκη και στις τελευταίες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν υποψήφια με κορυφαίο συνδυασμό της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, η γυναίκα ταξίδεψε στο Μιλάνο όπου παρέμεινε για τέσσερις ημέρες προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το fashionweek και φέρεται να επέστρεψε στις 23 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη με πτήση της «Ryanair».

Η 38χρονη είχε λίγο πυρετό τη Δευτέρα (24/02) και την Τρίτη (25/02) πήγε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Από το πρωί επικρατούσε αναστάτωση μεταξύ των ανθρώπων που συναντήθηκαν τις τελευταίες μέρες μαζί της και οι οποίοι ενημερώθηκαν αμέσως. Ανάμεσα τους και μέλη του δημοτικού συμβουλίου οι οποίοι θα υποβληθούν σε εξετάσεις.

Πηγή: Κορονοϊός: Κλειστό το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης – Απολύμανση στο δημαρχείο (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα