Κορονοϊός: Η 16χρονη Τζούλι από τη Γαλλία είναι το νεαρότερο θύμα της πανδημίας (video)

Ένα κορίτσι μόλις 16 ετών, η Τζούλι Α, είναι το νεότερο σε ηλικία θύμα της φονικής πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η οικογένεια της, δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Η Τζούλι Α, εμφάνισε αναπνευστικά προβλήματα την προηγούμενη βδομάδα και τελικά υπέκυψε, σε ένα νοσοκομείο του Παρισιού την Τετάρτη 25 Μαρτίου. Στην αρχή, είχε απλώς εμφανίσει ένα «μικρό βήχα», όπως αναφέρει η Daily Mail.

«Πρέπει να σταματήσουμε να νομίζουμε ότι ο ιός επηρεάζει

μόνο τους ηλικιωμένους», ανέφερε συντετριμμένη η αδερφή της, Μάνον. «Κανένας δεν είναι ανίκητος απέναντι σε αυτόν τον μεταλλαγμένο ιό. Η Τζούλι είχε μόλις λίγο βήχα την προηγούμενη εβδομάδα. Αυξήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο με βλέννα και τη Δευτέρα επισκεφθήκαμε γιατρό. Εκεί, διαγνώστηκε με αναπνευστική δυσχέρεια. Δεν είχε ιδιαίτερες ασθένειες πριν από αυτό».

Η Μάνον, μίλησε σε παριζιάνικη εφημερίδα, στην οποία έδωσε και τη φωτογραφία της αδερφή της, επειδή ήθελε να προειδοποιήσει τον κόσμο για τον κίνδυνο του κορονοϊού στους νέους. Τα δεδομένα έδειχναν ότι μόνο ηλικιωμένοι και άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο θανάτου, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που νέοι άνθρωποι νοσούν και πεθαίνουν, όπως συνέβη και με το θάνατο του 42χρονου Γερμανού στην Κρήτη.

Η Τζούλι καταγόταν από το Λονγκζυμώ, που βρίσκεται νότια του Παρισιού, όπου έμενε μαζί με την οικογένειά της και ήταν μαθήτρια Λυκείου.

«Οι πνεύμονές της, κατέρρευσαν. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά ήταν αδύνατο να την επαναφέρουν», είπε η αδερφή της

Η ίδια έφτασε με τη μητέρα της στο νοσοκομείο, μετά τον θάνατο της Τζούλι. «Ήταν βίαιο. Είχαμε χρόνο να τη δούμε, αλλά γρήγορα έπρεπε να σκεφτούμε το μέλλον», συμπλήρωσε. Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα, όπου επιτρέπεται να παρευρεθούν το πολύ δέκα άτομα. Οι συμμαθητές της όμως ετοιμάζουν από τώρα το μνημόσυνο της για όταν ανοίξουν ξανά τα σχολεία.

Η Τζούλι ήταν σύμφωνα με την αδερφή της και μια φίλη της «ένα λαμπρό, ευγενικό, κοινωνικό και πολύ αγαπητό κορίτσι, που του άρεσε να χορεύει, να τραγουδά και να κάνει τους άλλους να γελούν, ενώ όλοι στο σχολείο της την αγαπούσαν».

Η Γαλλία, στην οποία οι νεκροί έφτασαν τους 365 σε μία ημέρα, βρίσκεται σε καραντίνα από τις 17 Μαρτίου σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.

(Με πληροφορίες από dailymail.co.uk)

Πηγή: Κορονοϊός: Η 16χρονη Τζούλι από τη Γαλλία είναι το νεαρότερο θύμα της πανδημίας (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα