Κορονοϊός: Για ποιους λόγους νοσούν σοβαρά και νέοι άνθρωποι – Τι είπε ο Τσιόδρας (video)

Στους λόγους που οδηγούν νέους ανθρώπους να νοσούν σοβαρά από την ασθένεια Covid-19 αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση σήμερα Δευτέρα 6 Απριλίου για τη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως ανέφερε το 31% των κρουσμάτων στην Ελλάδα αφορά σε ηλικίες 18 -39 ετών, ενώ το 45% σε ηλικίες 40 -64 ετών. Μόνο το 2,8% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αφορά σε παιδιά.

Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος υπάρχουν περιπτώσεις νέων ατόμων που έχουν

νοσήσει βαριά χωρίς να έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Σχετικά με τους λόγους που συμβαίνει αυτό, είπε πως οι επιστήμονες ψάχνουν την πιθανότητα να υπάρχουν ειδικά γονίδια που καθορίζουν ποιος θα πάει ή δεν θα πάει καλά, όπως το γονίδιο του υποδοχέα που χρησιμοποιεί ο ιός για να μας «επιτεθεί», της «πόρτας» δηλαδή για να μπει στον οργανισμό μας.

Όπως εξήγησε η «πόρτα» αυτή βρίσκεται στις εξωτερικές επιφάνειες των κυττάρων των πνευμόνων και της καρδιάς. Παραλλαγές στο γονίδιο αυτό θα μπορούσαν να κάνουν την πόρτα αυτή περισσότερο ανοιχτή ή λίγο πιο κλειστή ώστε να διευκολύνεται ή να δυσκολεύεται ο ιός να μπει στα κύτταρα των πνευμόνων.

Επίσης, όπως είπε, υπάρχει μια ουσία μέσα στους πνεύμονες που δρα όπως το απορρυπαντικό στο σφουγγάρι, κάνοντας το πιο μαλακό, την οποίο οι επιστήμονες ονομάζουν επιφανειοδραστικό παράγοντα. Αυτή η ουσία μπορεί να εξαντλείται γρήγορα σε κάποιους ασθενείς με κορονοϊό.

Σε μερικούς ανθρώπους, ευτυχώς λίγους, όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ένα πολύ αντιδραστικό ανοσοποιητικό σύστημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζική καταιγίδα φλεγμονής που κατακλύζει τον πνεύμονα και τα άλλα όργανα. 

Ένας ακόμα λόγος είναι ότι οι νέοι επειδή φοβούνται λιγότερο εκτίθενται σε μεγαλύτερες ποσότητες του ιού. 

Πηγή: Κορονοϊός: Για ποιους λόγους νοσούν σοβαρά και νέοι άνθρωποι – Τι είπε ο Τσιόδρας (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα