Συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία την Τρίτη από γιατρούς και νοσηλευτές – Διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις

Ως Ημέρα Πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, έχει οριστεί η Τρίτη 7 Απριλίου και στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό συμβολικές συγκεντρώσεις με τη λήψη των ανάλογων μέτρων έξω από τα νοσοκομεία. Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Παράλληλα αρκετοί εξωνοσοκομειακοί φορείς έχουν ήδη εκφράσει τη στήριξή τους στην κινητοποίηση που στόχο έχει την εξασφάλιση όλων των μέσων που απαιτούνται για την επιτυχή έκβαση της μάχης ενάντια στον κορονοϊό.

Η ομοσπονδία των νοσοκομειακών

γιατρών έχει ανακοινώσει αναλυτική λίστα δράσεων από τις τοπικές ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά και τους φορείς που στηρίζουν. Οι συγκεντρώσεις αλλά και οι συνεντεύξεις Τύπου έχουν προγραμματιστεί τόσο στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις, όσο και στην επαρχία.

Συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα, η ΑΔΕΔΥ, τo EKA, το ΠΑΜΕ, εργατικά κέντρα, αλλά και αρκετοί φορείς έχουν βγάλει σχετικές ανακοινώσεις, αλλά και Πολιτιστικοί σύλλογοι, όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων που τονίζει ότι:

«Ο σύλλογός μας στηρίζει τη δράση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ( ΟΕΝΓΕ), που έχει κηρύξει την Τρίτη 7 Απριλίου ως ημέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία , που σύμφωνα με ανακοίνωση της αιχμή είναι οι διεκδικήσεις για: μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς».

Επίσης Δήμοι στηρίζουν την κινητοποίηση, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πατρέων, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και μέλη της Δημοτικής Αρχής, θα παραβρεθούν την Τρίτη 7 Απριλίου, στη 1μ.μ., στην κινητοποίηση (παράσταση διαμαρτυρίας) που έχουν εξαγγείλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και το εργατικό Κέντρο Πάτρας, στο ΠΓΝΠ και στο ΓΝΠ «ο Άγιος Αντρέας».

Τραγικές ελλείψεις στο Δρομοκαΐτειο – Φωνάζουν οι εργαζόμενοι

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν την Τρίτη (07/04), στις 9 το πρωί, και οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πύλη του Νοσοκομείου «τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει και το Σωματείο Εργαζομένων.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί για:

Την έλλειψη κεντρικού σχεδίου αντιμετώπισης περιστατικών κορονοϊού με ψυχική νόσο και σχετικής εκπαίδευσης ενημέρωσης του προσωπικού.Την έλλειψη κατάλληλου κτηρίου χωρίς κεντρική παροχή οξυγόνου κ.α.Την έλλειψη προστατευτικού υλικού, ειδικά μασκών που λόγω της έλλειψης αναγκαζόμαστε να ράβουμε πάνινες στο ραφείο του Νοσοκομείου.Την τραγική έλλειψη προσωπικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σωματείο ειδοποιήθηκε από την 2η ΥΠΕ ότι θα προσληφθούν 14 άτομα ως επικουρικό προσωπικό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή είναι, όμως, τέτοιες οι ελλείψεις σε προσωπικό, που οι κενές οργανικές θέσεις υπερβαίνουν τις 900, σύμφωνα με το Σωματείο…

Πηγή: Συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία την Τρίτη από γιατρούς και νοσηλευτές – Διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα