Κορονοϊός: Επτά νέα κρούσματα, 73 συνολικά – Αυτά είναι τα μέτρα προστασίας (video)

Άλλα επτά κρούσματα του κορονοϊού εντοπίστηκαν στην χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 73, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε σήμερα, Κυριακή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι πρόκειται για έλληνες πολίτες, έξι εκ των οποίων συνδέονται επιδημιολογικά με προηγούμενους ασθενείς ενώ για τον έβδομο είναι σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Αργότερα, με ξεχωριστή ανακοίνωση, το Υπουργείο Υγείας αναίρεσε αυτή τη δήλωση, υποστηρίζοντας ότι όλα τα νέα κρούσματα σχετίζονται

με παλαιότερους ασθενείς. 

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από την εξάπλωση του ιού.

Συγκεκριμένα:

-Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για τέσσερις εβδομάδες όπως και των συνεδριακών εκδηλώσεων.

-Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για δύο εβδομάδες.

-Χωρίς κοινό θα διεξάγονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες για διάστημα δύο εβδομάδων.

Τη Δευτέρα ανακοινώνονται τα οικονομικά μέτρα

Η πρώτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού, θα ανακοινώσουν αύριο, Δευτέρα στις 12.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, από κοινού τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη δέσμη θα περιλαμβάνεται η αναστολή υποχρέωσης πληρωμής ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ., για τη στήριξη των επιχειρήσεων στους τρεις νομούς της χώρας που έχουν πληγεί κυρίως από τον ιό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση συλλέγει παράλληλα προτάσεις και αιτήματα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων εν όψει του Eurogroup της 16ης Μαρτίου και των μέτρων που θα αποφασιστούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αίτημα πολλών κρατών- μελών της ευρωζώνης είναι η εξαίρεση των έκτακτων δαπανών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορονοϊό.

Πηγή: Κορονοϊός: Επτά νέα κρούσματα, 73 συνολικά – Αυτά είναι τα μέτρα προστασίας (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα