Κορονοϊός: Επτά νέα κρούσματα - Συνολικά 73 στη χώρα

Επτά νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας το μεσημέρι της Κυριακής, με τα συνολικά κρούσματα του να ανέρχονται στα 73 στη χώρα μας.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, έξι από τα επτά συνδέονται με προηγούμενα κρούσματα του Covid-19, ενώ για το ένα η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.

Τι πρέπει να ξέρω για τον κορονοϊό


*ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ. Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό

*ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΑΝΑΦΟΡΑΣ. Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

*ΤΑΞΙΔΙΑ. Κορονοϊός και αεροδρόμια: Τι να προσέξετε.

*Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Το βράδυ του Σαββάτου, ανακοινώθηκαν 21 νέα κρούσματα, εκ των οποίων οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

Από τα κρούσματα, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στην Αττική και ένας στην Εύβοια.

Με σοβαρή πνευμονία νοσηλεύεται ο 66χρονος ασθενής στο νοσοκομείο Πατρών, άλλοι 22 είναι σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ 43 παραμένουν σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ελέγχθησαν 363 ύποπτα δείγματα σε όλη τη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες. Αναλυτικά ελέγχθηκαν: 203 στην Αττική 68 στην Αχαΐα 44 στη Θεσσαλονίκη 27 στην Ηλεία (Αμαλιάδα) 3 στα Ιωάννινα 3 στην Πτολεμαΐδα 3 στο Άργος 2 στα Χανιά 2 στην Κέρκυρα 2 στην Κεφαλλονιά και από 1 σε Τρίπολη, Σάμο, Καλαμάτα, Ζάκυνθο, Χαλκίδα, Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, έχουν ήδη ενημερωθεί περισσότερα από 1500 άτομα για την πιθανότητα να εμφανίσουν λοίμωξη από τον κορονοϊό, είτε λόγω της επαφής τους με επιβεβαιωμένες περιπτώσεις είτε γιατί έχουν επιστρέψει από χώρες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου. Επίσης μέχρι την παρασκευή το βράδυ είχαν ελεγχθεί 700-800 δείγματα, αριθμός που πλέον έχει ξεπεράσει τους 1000.

Παράλληλα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες για τον κορονοϊό.

Keywords
Τυχαία Θέματα