Κορονοϊός: Επιχειρηματίας στο Ναύπλιο έπεσε στη θάλασσα λόγω προστίμου – Τι σχολίασε ο Χαρδαλιάς (video)

Επεισοδιακός έλεγχος έγινε αργά το βράδυ της Τετάρτης (12/08) από την αστυνομία, σε καφετέρια, στην παραλία του Ναυπλίου και ο επιχειρηματίας δεν… άντεξε το κλείσιμο του μαγαζιού και το πρόστιμο, με αποτέλεσμα να βουτήξει στη θάλασσα. «Να τηρηθούν τα μέτρα για τις επόμενες 15 ημέρες», απάντησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τοπικών Μέσων, διαπιστώθηκαν παραβάσεις καθώς το μαγαζί είχε περισσότερο κόσμο από όσο έπρεπε λόγω κορονοϊού. Μόλις ο επιχειρηματίας άκουσε το ποσό θα πληρώσει και ότι θα κλείσει το μαγαζί του

για κάποιες μέρες, πήρε φόρα και… πήδηξε στη θάλασσα. Στο σημείο έσπευσε το Λιμενικό και το ΕΚΑΒ που μετέφερε τον ιδιοκτήτη της καφετέριας στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Την Πέμπτη (13/08), ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, που πήγε στην Αργολίδα για τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Νεας Επιδαύρου, σχολίασε το περιστατικό μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Δεν είναι αστείο το θέμα του κορονοϊού, πρέπει να γίνει αντιληπτό αυτό, είναι κάτι παγκόσμιο. Όλοι αυτοί που βγαίνουν με ευκολία και κάνουν αναλύσεις εάν υπάρχει ο ιός ή όχι, διακινδυνεύουν τη δημόσια υγεία. Η απάντησή μας αυτή τη στιγμή στο μεγάλο ζήτημα που υπάρχει, που συνοδεύεται από το εύλογο άνοιγμα στην οικονομία και στον τουρισμό είναι μία: Αν μπορέσουμε για τις επόμενες 15 ημέρες, ο καθένας να κάνει χρήση της μάσκας και να τηρεί τις αποστάσεις είναι το απόλυτο lockdown και η απόλυτη απάντηση απέναντι στον κορονοϊό.

Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφίες και αναλύσεις. Τα μέτρα υπάρχουν, χρειάζεται να τα τηρήσουμε. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. 15 ημέρες για να βγούμε και από αυτή τη δύσκολη κατάσταση νικητές, όπως το κάναμε και στην πρώτη φάση», υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Χαρδαλιάς έκοψε την κορδέλα για το Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στη Νέα Επίδαυρο

Εν τω μεταξύ, με κάθε επισημότητα εγκαινιάστηκε το Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στη Νέα Επίδαυρο, το πρωί της Πέμπτης (13/08), παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη.

Κατά την διάρκεια της τελετής όλοι φορούσαν μάσκες στα πλαίσια της τήρησης των μέτρων για αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Η κοπή της κορδέλας έγινε από τον Νίκο Χαρδαλιά ο οποίος ξεναγήθηκε αργότερα στους χώρους του κλιμακίου.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που ενισχύει σημαντικά την αντιπυρική ομπρέλα του Δήμου Επιδαύρου, μίας περιοχής με αρκετούς ορεινούς όγκους και πυκνή βλάστηση.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ακόμα ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιάννης Μαντζούνης από πλευράς Περιφέρειας, φυσικά ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης και άλλοι. Τον αγιασμό έκανε ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος.

Το Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Επιδαύρου θα υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου.

Πηγές: argolidatv, argolikeseidhseis, anagnostis

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα