Θρίλερ για γερά νεύρα με το Oruc Reis: Βόλτες… ξανά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα (video)

Έφτασε και πάλι στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το το τουρκικό ερευνητικό «Oruc Reis», μετά την αναστροφή που είχε κάνει νωρίς το πρωί της Πέμπτης (13/08) και έτσι το θρίλερ με τις κινήσεις του συνεχίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο άλλαξε ξανά κατεύθυνση το πρωί και κινούνταν νοτιοδυτικά, εντός της κυπριακής ΑΟΖ και εντός της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της

Τετάρτης (12/08), το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, είχε βγει από την ελληνική υφαλοκρυπίδα και κινήθηκε εντός της κυπριακής ΑΟΖ, εντός των ορίων της παράνομης Navtex που είχε εκδώσει η Άγκυρα.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (13/08), ξαναμπήκε σε ελληνική υφαλοκρηπίδα προερχόμενο από κυπριακή θαλάσσια ζώνη με τον στολίσκο των τουρκικών πολεμικών πλοίων συνεχίζοντας την περιπλάνηση στην περιοχή.

«Το Oruç Reis θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του στην περιοχή έως τις 23 Αυγούστου. Η απαίτηση μιας θαλάσσιας δικαιοδοσίας για το νησί Μεΐς (σ.σ.: Καστελόριζο), το οποίο απέχει 2 χλμ. από την τουρκική ακτή και 580 χλμ από την ηπειρωτική Ελλάδα, δεν μπορεί να εξηγηθεί με λογική και κοινή λογική. Είναι αστείο να ισχυρίζεται ότι ένα νησί 10 km2 έχει ναυτική δικαιοδοσία 40 χιλιάδων km2», τόνισε στον παραληρηματικό του λόγο ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε τις κινήσεις του στον χάρτη της ιστοσελίδας «MarineTraffic»:

Keywords
Τυχαία Θέματα