Κορονοϊός: «Έκρηξη» με 78 νέα κρούσματα στη χώρα – Τρεις νέοι θάνατοι, εννιά διασωληνωμένοι

«Έκρηξη» κρουσμάτων του νέου κορονοϊού συνέβη την Παρασκευή (31/07) στη χώρα, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 78 νέα, εκ των οποίων τα 17 είναι «εισαγόμενα» (τα 10 από αυτά εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου στην Ελλάδα), ενώ καταγράφηκαν και τρεις νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Οι νεκροί ανέρχονται, πλέον, τους 206, μετά τους τρεις τελευταίους. Εννιά ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.  Βρέθηκαν κρούσματα σε 14 περιφέρειες, πολλά σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Νέα έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεως Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο «χάρτης» των 78 νέων κρουσμάτων

Τα 78 νέα κρούσματα βρέθηκαν αναλυτικά:
– δέκα (10) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– επτά (7) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
– εικοσιτέσσερα (24) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
-δεκαοκτώ (18) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
-τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
-Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου
-Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας
-Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης
-Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής
-Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κεφαλονιάς
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 78 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4477, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1267 (28.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2218 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 53 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 55.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Η ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους – Όριο ατόμων στις τελετές

Έκτακτη ενημέρωση για τον νέο κορονοϊό πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής (31/07), ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά και τα 78 νέα κρούσματα κορονοϊού, που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, ανακοινώνοντας νέα έκτακτα μέτρα για τη μη εξάπλωση της πανδημίας.

Η μάσκα γίνεται τελικά υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, ενώ μπαίνει όριο 100 ατόμων σε γάμους και βαπτίσεις.

«Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή, χωρίς πανικό αλλά με ευθύνη και συνέπεια και να τηρούμε πιστά τα μέτρα που ισχύουν», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την ανακοίνωση των νέων έκτακτων μέτρων. 

Τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι τα εξής:

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους από 1η Αυγούστου έως και 31 ΑυγούστουΥποχρεωτική η χρήση μάσκας και στις εκκλησίεςΑπό 1η έως 15 Αυγούστου αναστολή επισκεπτηρίων σε δομές ευάλωτων ομάδων, νοσοκομεία, γηροκομείαΑπαγορεύεται η επίσκεψη ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία έως τις 15 ΑυγούστουΌριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδειώνΑπαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης – Δίνεται η δυνατότητα μετατροπής χρήσης του χώρου σε τραπεζοκαθίσματαΠαρατείνονται τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε παραλίες και σε άλλα μέρηΠαρατείνεται έως τις 15 Αυγούστου η αναστολή πτήσεων από Τουρκία, Αλβανία, Βόρεια ΜακεδονίαΑπό 1η έως 15 Αυγούστου υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεωνΕπέκταση για όλο τον Αύγουστο της απαγόρευσης των πανηγυριώνΕπέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας.Όπως έγινε γνωστό, με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, παρατείνονται έως και τις 31 Αυγούστου του 2020, τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των διαμενόντων στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας, με στόχο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την πρόληψη εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορονοϊού.
Keywords
Τυχαία Θέματα