Κορονοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων στη Σερβία – Έξι νεκροί μέσα σε 24 ώρες

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού στη Σερβία. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 359 νέα κρούσματα εκ των οποίων το 80% προέρχεται από το Βελιγράδι, με αποτέλεσμα να παίζει το σενάριο ακόμα και αποκλεισμού της πρωτεύουσας.

Από την Τετάρτη (01/07) απεβίωσαν έξι ασθενείς ενώ από την εκδήλωση της πανδημίας έχουν καταγραφεί κατεγράφησαν 287 θάνατοι. Δραματικά αυξάνεται και ο αριθμός των ασθενών που παρουσιάζουν βαριά κλινική εικόνα.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ έφτασαν πλέον τους 81, δηλαδή, είναι τέσσερις

φορές περισσότεροι απ’ ότι πριν από μία εβδομάδα. Ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από την Covid-19 ανέρχεται σε 15.195 ενώ εξετάστηκαν συνολικά 418.879 δείγματα.

Serbia forms an exception#eu #travel #coronavirus #orbán
https://t.co/H9019TP41J

Daily News Hungary (@DNewsHungary) July 2, 2020


Στην Σερβία οι πόλεις Νόβι Πάζαρ, Τούτιν, Κραγκούγεβατς και Βράνιε έχουν τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η χρήση μάσκας στις πόλεις αυτές έγινε υποχρεωτική, απαγορεύτηκαν όλες οι συναθροίσεις και εκδηλώσεις όπως οι συναυλίες, οι αθλητικές εκδηλώσεις αλλά επίσης οι γάμοι και οι οικογενειακές γιορτές. Το ωράριο λειτουργίας των καφετεριών και των κλαμπ περιορίστηκε μέχρι τις 8:00 η ώρα το βράδυ για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός των νέων. Την μεγαλύτερη εστία κρίσης αποτελεί το Βελιγράδι όπου εμφανίζονται και τα περισσότερα νέα κρούσματα. Το σύστημα υγείας δοκιμάζεται σοβαρά με δεδομένο ότι εμφανίζονται πολλές βαριές περιπτώσεις ασθενών.

Τρία νοσοκομειακά συγκροτήματα στην πρωτεύουσα επανήλθαν σε καθεστώς Covid-19 νοσοκομείων ενώ προετοιμάζονται άλλες δύο κλινικές σε περιφερειακούς δήμους οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την νοσηλεία ασθενών με ήπια και μεσαία κλινική εικόνα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς αναμένεται να ανακοινώσει απόψε μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο Βελιγράδι. Σύμφωνα με το σερβικό Τύπου πιθανότατα θα επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 8:00 η ώρα το βράδυ και το πιο ακραίο σενάριο είναι να αποκλειστεί η πόλη και να απαγορευτεί η είσοδος και η έξοδος.

https://t.co/XJaQ7jR9qW
272 cases of coronavirus have been registered in Serbia in the last 24 hours

— B92.net in English (@b92english) July 1, 2020


Οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι η δεύτερη έξαρση του πρώτου κύματος της επιδημίας θα φτάσει στο αποκορύφωμα της σε πέντε ημέρες όταν θα αρχίσουν να εκδηλώνονται οι επιδημιολογικές συνέπειες των εκλογών αλλά και των αθλητικών διοργανώσεων που έγιναν με την παρουσία δεκάδων χιλιάδων θεατών.

Εν τω μεταξύ ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε και 2ο τεστ και βγήκε αρνητικό, το ίδιο ισχύει και για την γυναίκα του. Ο άσος του τένις είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.

Djokovic, wife test negative for virus days after troubled tournament

BELGRADE: (Bloomberg) — World No.1 Novak Djokovic said his second Covid-19 test came back negative after he said last week he had contracted the coronavirus. Djokovic and his wife Jelena are now virus-free. pic.twitter.com/PrIqqXGqhw

— Rizwan Rehmat (@dohagames) July 2, 2020

Registrirane su 272 novooboljele osobe #COVIDー19 #coronavirus #Serbia https://t.co/ef10MucGru

Radio Sarajevo (@radiosarajevo) July 1, 2020

Epidemiologist Branislav Tiodorovic said that the peak of the #coronavirus #epidemic that is being mentioned in #Serbia these days “is not actually the peak,” adding that “the real one” will be reached in five to six days.
https://t.co/SBdzQyVkGs

— Beta Briefing (@BetaBriefing) July 1, 2020

https://t.co/L8yvdmQ0sl
The introduction of restrictions due to coronavirus on the whole territory of Serbia does not make sense, epidemiologist Darija Kisic Tepavcevic stated today

— B92.net in English (@b92english) July 1, 2020

Wow. How to take measures without cancelling exam: Students take a university entrance exam in a hall of the Belgrade Fair, following the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Belgrade, Serbia, June 30, 2020. @markodjurica @Reuters https://t.co/2oPC0nX8CR

— Liselott M Agerlid (@Agerlid) July 1, 2020

#Coronavirus latest in Europe: https://t.co/WfWnpCTH0N
— UK deaths rise to 43,575
— #COVID19 testing facility opens at Frankfurt Airport
— Facial masks mandatory in Belgrade to suppress new outbreak
Ireland moves to phase 3 of lifting restrictions as scheduled pic.twitter.com/kF6do0qeKb

China Xinhua News (@XHNews) June 29, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα