Κορονοϊός: Αρνητικά τα αποτελέσματα παικτών και προσωπικού του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων παικτών, προπονητών και υπαλληλικού προσωπικού των «ερυθρολεύκων» είναι όλα αρνητικά στον κορονοϊό. Κανονικά το παιχνίδι με τη Γουλβς.

Οι Πειραιώτες υποβλήθηκαν στη διάρκεια της Τρίτης (10/3) στις απαραίτητες εξετάσεις προληπτικά μετά από την ανάρτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι είναι θετικός στον κορονοϊό.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Ολυμπιακού,

Κώστας Βερνίκος, ανακοίνωσε από τα social media ότι όλα τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. «Αγαπητοί, με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνω ότι τα αποτελέσματα του τεστ για τον κορονοϊό όλων των παικτών, προπονητών και υπαλληλικού προσωπικού είναι όλα αρνητικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Dear All,
With great pleasure I announce to you, that the results of the test for COVID-19, for all players, staff and officers of Olympiacos FC are *NEGATIVE*

— kostas.Vernikos (@KVernikos) March 11, 2020


Λίγα λεπτά μετά ακολούθησε και η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημερώνει πως μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκαν όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, τα διοικητικά στελέχη και το προσωπικό, τα τεστ βγήκαν όλα​ αρνητικά για τον ιό COVID-19».

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα της κυβέρνησης σε συνεργασία με την UEFA για το κεκλεισμένων των θυρών Ολυμπιακός – Γουλβς δεν επηρεάζουν μόνο τους φίλους των δύο ομάδων αλλά και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Κλειστή θα παραμείνει η μικτή ζώνη στο Γ. Καραϊσκάκης όπως ενημέρωσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Η αγγλική ομάδα το βράδυ της Τρίτης (10/03) επιβεβαίωσε ότι έρχεται για να αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό (12/03, 22.00) για τους «16» του Europa League και κάνει λόγο για αχρείαστο ρίσκο που παίρνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι λόγω της απόφασης της UEFA. Οι «λύκοι» είχαν ζητήσει αναβολή του αγώνα με τους «ερυθρόλευκους» μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Κανονικά το Ολυμπιακός – Γουλβς, απέρριψε την πρόταση των Άγγλων η UEFA

Όπως αναφέρθηκε, αρνητική ήταν η απάντηση της UEFA στην Γουλβς για αναβολή του αγώνα της Πέμπτης (12/02) κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» λόγω κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο αγγλικός σύλλογος.

Η Γουλβς ζήτησε την αναβολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό αλλά η UEFA απάντησε αρνητικά και η αναμέτρηση θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων, με την αγγλική ομάδα να αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι: «Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από το ποδόσφαιρο. Η καλή υγεία των μελών μας και του κοινού είναι ένα από αυτά».

Η Γουλβς αναφέρει επίσης: «Η θέση μας είναι ότι το συγκεκριμένο ταξίδι είναι ένα αχρείαστο ρίσκο για τους ποδοσφαιριστές μας, το επιτελείο, της οικογένειες που θα ταξιδέψουν σε τόσο κρίσιμες στιγμές. Έχουμε το μυαλό μας και στους αντιπάλους μας, οι παίκτες και το επιτελείο των οποίων εξετάσθηκε και τώρα πρέπει να παίζουν σε ένα τόσο σημαντικό αγώνα, κάτι από τις δυσκολίες και τις προσκλήσεις όπως και την συγκυρία ο ιδιοκτήτης τους να έχει τον κορονοϊό.

Υπάρχει απογοήτευση επίσης για το γεγονός ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων του Ολυμπιακού αλλά και δικών μας, κάτι που είναι ένα στοιχείο που κάνει τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τόσο ξεχωριστές. Ελπίζουμε το αίτημα μας και η αποδοχή της απόφαση της UEFA, να λειτουργήσει ως καταλύτης σε αυτούς για να σκεφτούν διαφορετικές επιλογές, γιατί αυτός δεν θα είναι ο τελευταίος αγώνας που θα επηρεαστεί από τον κορονοϊό».

Την ίδια στιγμή, η Χετάφε ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να ταξιδέψει στο Μιλάνο για τον αγώνα με την Ίντερ – είχε ανακοινωθεί πως θα γίνει χωρίς κόσμο – μία απόφαση που ίσως να επηρεάσει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Γουλβς, καθώς ήδη μία ομάδα αποφάσισε ουσιαστικά να μην αγωνιστεί λόγω του κορονοϊού και ίσως αυτό παίξει ρόλο στις αποφάσεις άλλων ομάδων αλλά και της UEFA.

Πηγή: Κορονοϊός: Αρνητικά τα αποτελέσματα παικτών και προσωπικού του Ολυμπιακού - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα